Miçotakis: Türkiye ile sorunu diyalogla çözemezsek...

Türkiye'nin Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti ile yaptığı askeri iş birliği anlaşmasının yankıları uluslararası arenada sürüyor. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara ile Libya arasında onaylanan Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası'nı BM'ye bağlı Uluslararası Adalet Divanı'na götüreceklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2019 17:23 GÜNCELLEME 29.12.2019 17:23 DÜNYA
Miçotakis: Türkiye ile sorunu diyalogla çözemezsek...
Miçotakis: Türkiye ile sorunu diyalogla çözemezsek...

Libya'da Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) ile Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılmasına İlişkin Mutabakat Muhtırası ve Güvenlik ve Askeri İşbirliği Mutabakat Muhtırası imzalayan Türkiye'ye karşı harekete geçen Atina'dan, Birleşmiş Milletler'e (BM) bağlı Uluslararası Adalet Divanı'na (ICJ) gidecekleri açıklaması geldi.

 

 

Daha önce Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, Lahey merkezli ICJ'ye başvuru açıklaması yapmıştı. O dönemde bazı uzmanlar, Libya'da iç savaş yaşandığından Uluslararası Adalet Divanı’nın alacağı kararın bağlayıcı olmayacağı yönünde görüş bildirmişti.

'To Vima' gazetesine konuşan Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara ile UMH arasında imzalanan ve Türkiye'nin Akdeniz kıyısından Libya'nın kuzeydoğu kıyısına dek münhasır ekonomik bölge (MEB) kurulması anlamına gelebilecek anlaşmayla ilgili soruları da yanıtladı.

 

 

Ankara ile deniz yetki alanı anlaşmazlıklarını çözme niyeti beyan eden Miçotakis, Türkiye ile Ege ve Doğu Akdeniz'deki deniz yetki anlaşmazlıklarını siyasi ve diplomatik düzeyde müzakere etmeyi amaçladıklarını söyleyerek şöyle devam etti:

"Ama şunu açık ve net şekilde söylemeliyiz: Eğer çözüm bulamazsak Yunanistan'ın tespit ettiği anlaşmazlık hakkında Lahey'deki IJC gibi bir uluslararası organın hüküm vermesi gerektiği konusunda uzlaşmalıyız."

YORUMLAR 68 TÜMÜ
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    İstediğiniz yere gidin. Gittiğiniz kurumun ülkeleri Bizimle mi Sizinle mi daha çok stratejik iş birliği geliştiriyorlar? Onlar bunu göze alır aynı Güney Kıbrıs ve KKTC arası arabulucu gibi yıllarca oyalanırsınız.
    Cevapla
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    ne demiş şimdi bu yunancık, sınır kapılarını açın demek istemiş olabilir mi?
    Cevapla
  • ANALİİZ 4 yıl önce Şikayet Et
    ÇÖZÜÜM ÇOOK BASİT:Bak ne diyeceğim hiç uğraşma bir akşam gel ANKRAYA ŞEVKETLUM sen iyisini bilirsin de REİSİN ELİNİ ÖP git ATİNAYA KEYFİNE BAAK yoksa başkalarının gazıyla zehirlenme ihtimaliniz hayli yükseek
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Ortada sorun yokki diyalog olsun.!
    Cevapla
  • Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bende anlamadım, ne ayaksa bunlar. Alkol çok kötü bir şey, belli oluyor yani.
    Cevapla
  • Azi 4 yıl önce Şikayet Et
    Burnumuzun dibindeki adalar sirada insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR