AB ve Almanya'dan Esed rejimine çağrı!

Avrupa Birliği (AB) ve Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, Beşşar Esed rejimi ve müttefiklerine, İdlib'deki saldırılarını durdurmaları çağrısında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 29.12.2019 17:04 GÜNCELLEME 29.12.2019 17:05 DÜNYA
AB ve Almanya'dan Esed rejimine çağrı!
AB ve Almanya'dan Esed rejimine çağrı!

Maas, Funke Medya Grubuna yaptığı açıklamada, ''İdlib'deki insani durum felaket düzeyinde ve daha da kötüleşiyor.'' ifadesini kullandı.

On binlerce kişinin bombalamalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kaldığını vurgulayan Maas, ''Bu insanlar kışın ortasında ağır şartlar altında kaçmak durumunda kalıyorlar. Acilen saldırıların durdurulmasına ve kalıcı ateşkese ihtiyaç var.'' dedi.

Funke Medya Grubundaki haberde ayrıca İdlib'de Esed rejimi ve Rusya'nın saldırıları nedeniyle evlerini terk eden yaklaşık 225 bin kişinin Türkiye sınırına doğru ilerlediği belirtildi.

AB'DEN ÇAĞRI

AB Dış İlişkiler Servisinden (EEAS) yapılan açıklamada, Esed rejimi ve müttefiklerinin, Suriye'nin kuzeybatısında sivilleri ve sivillerin kaçış yollarını havadan ve karadan bombaladığı belirtildi.

 

 

Esed rejimi ve müttefiklerine İdlib'deki saldırılarını durdurmaları ve uluslararası hukuka uymaları çağrısında bulunan AB, ülkenin kuzeybatısında son haftalarda 80 bin sivilin yerinden edildiğini, bu sayının geçen şubattan beri 800 bini bulduğu bildirildi.

Üç milyon sivilin yaşadığı İdlib'e insani yardımın ivedilikle ulaştırılmasının gerekliliğine işaret edilen açıklamada, "İdlib'de Birleşmiş Milletler listesindeki terör örgütleri herkesin endişe kaynağıdır ancak bu gruplarla mücadele uluslararası insani hukukun ihlaline ve sivillerin bombalanmasına izin vermez." ifadeleri kullanıldı.

 

 

Açıklamada, İdlib'deki çatışmaların siyasi müzakerelere inancı ve Suriye Anayasa Komitesi çalışmalarını riske attığı belirtildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • Bayramp 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok beklersiniz katil eset sizi hiç umursamaz nedenmi sizin benden farkınız ne sizde ypgpkk ve daeşi teröristlerini destekliyorsunuz der işin içinden çıkar terörist sevicileri sizi.
    Cevapla
  • 08'Lİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Ey rusya ve Esed, teknolojik silahları bırakında, cesaretiniz varsa kılıç ve kalkanla idlibe saldırın.
    Cevapla
  • ali bey 4 yıl önce Şikayet Et
    sen ne yasiyon, yada ne kullaniyorsan artik terk et
    Cevapla
  • Ahmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Esad ve Rusya’nın saldırıları durdurması lazım olan bizim ülkemize oluyor yeter artık. AB ve Almanya’da bizim sınırları açacağımızı biliyor o yüzden Esad ve Rusya’ya saldırıları durdurun çağrısında bulunuyor yoksa masumlar ölmüş üstüne ölenler bide Müslüman bu saldırılar onların umurlarında bile olmaz. ABD Irak’ta milyonları katletti ama AB’den ses çıkmadı
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR