Açıklamaları peş peşe geliyor! F-35 ve Su-57 gündemi sarstı

Son Dakika: ABD Savunma Bakanlığı'nın bir numaralı tedarikçisi konumunda bulunan Lockheed Martin, 2019 yılı F-35 teslimat adedini açıkladı. Hedef olan 131 uçağın tesliminin aşıldığı ve toplam 134 jetin alıcılarına ulaştırıldığı kaydedildi. Öte yandan Rusya'nın beşinci nesil savaş uçağı olacak Su-57'ler hakkında da yeni bir gelişme yaşandı. Su-57'ler için daha yeni ve daha güçlü silahlar geliştirildiği açıklandı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.01.2020 09:50 GÜNCELLEME 01.01.2020 19:56 DÜNYA
Açıklamaları peş peşe geliyor! F-35 ve Su-57 gündemi sarstı
Açıklamaları peş peşe geliyor! F-35 ve Su-57 gündemi sarstı

Yapılan son dakika açıklamasına göre Lockheed Martin, geçtiğimiz saatlerde 134'üncü F-35 Lightning II Müşterek Savaş Uçağını (JSF) teslim etti. Böylelikle hükümet ve endüstri tarafından 2019 yılı için koyulan 131 adet F-35 Lightning II teslimatı hedefi, aşılmış oldu.

 

2020 YILI HEDEFİ YÜKSEK

Lockheed Martin'in 2019 yılında 134 adet F-35 Lightning II savaş uçağı teslimatı gerçekleştirmesi, 2018 yılına göre %47'lik ve 2016 yılına göre ise %200'lük bir üretim artışını temsil ediyor. Şirket 2020 yılında, 141 adet F-35 savaş uçağı teslimatı gerçekleştirmeyi hedefliyor.

 

F-35'LER ANKARA'YA GÖNDERİLMEDİ

Lockheed Martin'in 2019 yılı içerisinde teslim ettiği 134 adet F-35'in 81 adedi Amerika Birleşik Devletlerine (ABD), 30 adedi programa ortak ülkelere ve 23 adedi ise yabancı askeri satış (FMS) müşterilerine teslim edildi. 134’üncü F-35 ise ABD Deniz Piyadelerine teslim edilen bir Kısa Kalkış-Dikey İniş (STOVL) yeteneğine sahip F-35B oldu.

Halihazırda Türkiye'nin de tedarik etmeyi hedeflediği F-35A'nın birim fiyatı, 77.9 milyon dolar mertebesinde. Aynı uçağın bir yıl önceki fiyatı ise 80 milyon dolardı.

SU-57'LERE ÖZEL DAHA YENİ DAHA GÜÇLÜ SİLAHLAR

Rus havacılık ve savunma şirketi United Aircraft Corporation (UAC) başkanı Yury Slyusar, Su-57 beşinci nesil savaş uçağı için yeni ve daha güçlü silahlar geliştirildiğini ve birçok yeni imha aracının aynı anda Su-57'de kullanılabileceğini açıkladı.

SU-57'YE DAHA GÜÇLÜ YENİ MOTOR

Rostec Havacılık Kümesi Endüstri Direktörü Anatoly Serdyukov geçtiğimiz hafta yaptığı bir açıklamada, Rusya'nın devlet yüksek teknoloji şirketi Rostec'in yeni ikinci aşama motorunu test etmek için beşinci nesil savaş uçağı Su-57'nin 16 uçuş yaptığını bildirdi. Serdyukov, "Şu anda, motorun mühendislik testleri devam ediyor ve ürün uçan bir laboratuvarda test ediliyor. Ekim ayında, öğenin özelliklerini çeşitli uçuş modlarında kontrol etmek için uçuşlar yapıldı. Su-57 ile 16 uçuş yapıldı" ifadelerini kullanmıştı.

İLK UÇUŞU 2017'DEYDİ

"Zdeliye 30" olarak bilinen ikinci aşama motorlu Su-57, Aralık 2017'de ilk uçuşunu gerçekleştirdi. Motor tam elektronik bir otomatik kontrol sistemine sahip olacak ve uçağın manevra kabiliyetini, ağırlık oranını, gizli karakteristiklerini ve süpersonik hızda uçuşlar gerçekleştirme yeteneğini artıracak.

Beşinci nesil Su-57 avcı uçağı, her türlü hava, yer ve deniz hedefini yok etmek için tasarlanmıştır. Uçak süpersonik bir seyir hızına sahip, gövdesinin içinde silah barındırabiliyor, gizliliği artıran özel bir kaplamaya ve en yeni araç üstü ekipmanlara sahip.

KAYNAK : Ajanslar
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Müco 4 yıl önce Şikayet Et
    Nedir bu F35 aşkı anlam vermek zor. S57 ucuz ve daha iyi hemde teknoloji transferi var neye bekliyoruz madem ihtiyacımız var kendi ucağımız oluncaya kadar. Herkesde F35 olduktan sonra bu ucağı almakta mantıksız.
    Cevapla
  • Asım 4 yıl önce Şikayet Et
    F35 çok pahalı.
    Cevapla
  • tunctunc 4 yıl önce Şikayet Et
    Avrupanin ebedi dü$man olarak gördügü ve hepde dü$man olaraka kalacak olan Rusya 145 milyonuk nufusunun 48 veya 50 milyonu Türk ve müslümadir.Türk olupda hiristiyan oankarda cok´fakat hepsi Türkiyeye yakinlik duyan Ruslardir.Ptin ise Dünyada tek yakinlik duydugu tek ülke Türkiyedir ve amerikalilar gibi´de Ruslar pu$t degildirler.istanbulua kadar gelen Ruslar asla katliam yapmami$tir.! Türk ucak motorlarida Rusyadan gelcek.kisacasi Gelecek Rusya ve Türkiyenindir.
    Cevapla
  • Ozan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim uçak motorlarının Rusya’dan geleceğini ya da teknolojisinin Rusya’dan geleceğini kim söylüyor ? MMU’nun yerli motoru için İngiliz Rolls Royce ile anlaşma yapıldı Ej200 motorlarının gelişmiş versiyonu olacakmış ama bütün hakları bizde olacak. Rusya’da çok fazla Türk ve müslüman nüfus olabilir ama Osmanlı-Rus savaşlarını ne çabuk unuttunuz ? Rusya’nın orta Asya’da ki Türk devletlerini nasıl asimile etmeye çalıştığını ne çabuk unuttunuz ? Çeçenler’e yapılanlar, Suriye’de Rusya’nın yaptığı katliamların hepsi ortadayken bunları nasıl yazabildin inanamıyorum.
    Cevapla
  • Zeki 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence bu ucaklara ileride gerek kalmiyacak ..ihaları daha cok gelistirmek lagzim... hem ucuz hemde pilot sehit vermeyiz..
    Cevapla
  • Vedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Hiç kimseden uçak almaya ihtiyaç yok. Kendi uçağımızı geliştirmeye devam. Eldeki uçaklar şimdilik yeter. Zaten çok sayıda siha mız var ve üretilmeye devam ediyor. Kara ve deniz kuvvetleri iz aynı şekilde hem çok güçlü hemde gelişmekte. Kendimize inanacağız ve savaş uçağımızıda yapacağız. Bu arada kimse korkmasın bu ülke şu haliyle 5-6 ülke ile çok rahat başa çıkar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR