ABD'den 'savaşmaya hazırız' mesajı! Dengeleri değiştirecek Rusya hamlesi

Rusya'yla artan çekişme ortamında, ABD'den yeni bir hamle geldi. ABD'nin Soğuk Savaş döneminde faal olan ve Kuzey Atlantik'te Rusya'yı caydırma amacını taşıyan 2. Filo'su yeniden tamamen faaliyete girdi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.01.2020 06:13 GÜNCELLEME 02.01.2020 06:19 DÜNYA
ABD'den 'savaşmaya hazırız' mesajı! Dengeleri değiştirecek Rusya hamlesi
ABD'den 'savaşmaya hazırız' mesajı! Dengeleri değiştirecek Rusya hamlesi

2018'de faaliyete geçmesi için çalışmalara başlanan ve Virginia'da tesis edilen '2.Filo' 2019'un son gününde tamamen faaliyete geçti.

 

 

Mayıs 2018'den bu yana süren çalışmalardan sonra, 2. Filo kısa süre önce operasyonları yürütmek için karada küçük geçici komuta yerleri kurarak İzlanda yakınlarında bir tatbikatı gerçekleştirdi.

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan 2. Filo Komutanlığı Amiral Yardımcısı Andrew Lewis, 'Karmaşık küresel güvenlik ortamında, müttefiklerimiz ve rakiplerimiz, dünyanın en aktif nakliye hatlarının çoğunun Kuzey Atlantik'te bulunduğunun farkındalar. Kuzey Kutbu'ndaki su yollarının açılmasıyla birleştiğinde, bu rekabetçi alanda 2. Filo'nun gerek duyulduğunda ülkemizin bölgede savaşmaya hazır olmasını sağlayacaktır.' dedi.

 

 

2. Filo'nun Filo'ya bağlı grupların ve görev güçlerinin birlikte iyi çalışabilmesini sağlamak için, üst düzey tatbikatların yapıldığı belirtiliyor.

2. Filo liste görevlerinin en başında, Kuzey Kola Yarımadası'ndan Kuzey Atlantik'e giderken Norveç sahili boyunca Barents Denizi'ne giden Rus denizaltılarını yakından takip edecek.

OBAMA FESHETMİŞTİ

1950 yılında kurulan 2. Filo, Soğuk Savaş döneminde Sovyetler Birliği'ne karşı mücadelede önemli rol oynamıştı. Ancak 2011 yılında dönemin ABD Başkanı Barack Obama tarafından feshedilmişti.

ABD Donanması, geçtiğimiz yılın mayıs ayında da 2. Filo'nun canlandırıldığını açıklamıştı.

Ayağa kalktığı günden bu yana 2. Filo, Deniz Kuvvetleri Avrupa adına bu yılki Baltık Operasyonları tatbikatını yürütmekle görevlendirildi. Bölgedeki Rus denizaltı faaliyetinin yeniden ortaya çıkmasıyla, ABD bölgedeki askeri varlığını artırmaya çalışıyor.

YORUMLAR 15 TÜMÜ
  • Mahoo 4 yıl önce Şikayet Et
    Dünya bu kadar silahlanirken yerli silah üretirken silahlanmamak bu millete en büyük hainliktir.80 yil boyunca bu millete bu vatana ihanet edilmistir.son 20 yilda biraz toparlandi yinede cok büyük yol almamiz lazim.devletimiz bir hesap numarasi acsin 1 maasimi vermeye hazirim yeterki askeri teknoloji ilerlesin.
    Cevapla
  • Serdar 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD yi sevmem ama Ruslari hic sevmem cünkü Ruslar Anti Siyonist Maskesi altina saklanan sinsi iki yüzlü Siyonist Usagidir .
    Cevapla
  • Suat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kendi refahlarını yok ediyorlar. Birkaç aç gözlü parababası, silah üreticisi ve tüccarı için.f
    Cevapla
  • Bilmeyen 4 yıl önce Şikayet Et
    Yalan yalan
    Cevapla
  • vatandaş hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    abd büyük israil terör örgütü.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR