Süleymani'nin planları deşifre oldu

Reuters'ın geçtiği özel habere göre, 2019 Ekim ortasında, İranlı Şii milis lideri Kasım Süleymani, ABD'nin Bağdat Büyükelçiliğinin karşısındaki bir villada gizli bir toplantı yaptı. Toplantıdan öne çıkan detaylar arasında, ABD'ye yöneltilen saldırıların arttırılması mevcut.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2020 14:31 GÜNCELLEME 04.01.2020 20:25 DÜNYA
Süleymani'nin planları deşifre oldu
Süleymani'nin planları deşifre oldu

Şii milis liderlerden 2 komutan ve Iraklı güvenlik kaynaklarının aktardığı bilgilere göre, 2019 yılının Ekim ayında gerçekleştirilen toplantıdan 2 hafta önce, Cuma günkü saldırıda öldürülen Kasım Süleymani'nin, "ABD'ye karşı 'Katyuşa füzeleri ve roketatar gibi' daha sofistike silahların kullanılması" için emir verdiği ifade edildi. Bu şekilde yönetilecek saldırılarda, ABD'li vatandaşların hedef alınacağı iddia edildi.

 

HEDEFLER İHA'LAR İLE BELİRLENECEKTİ

Reuters'ın ismini açıklamadığı kaynaklara dayandırdığı haberinde, Ekim ayının ortasında gerçekleştirilen toplantıda ise Kasım Süleymani'nin "ABD'nin aşina olmadığı 'düşük profilli' yeni bir paramiliter güç oluşturulması gerektiği" emrini verdiği öne sürüldü. Bu paramiliter grupların, "Irak'taki askeri üslerde yer alan ABD'lileri ve onların evlerini hedef alacağı" ifade edildi. Kaynaklar, Kasım Süleymani'nin, Hizbullah yönetimine verilecek olan bu yeni askeri gücün, "ABD'liler tarafından kolayca saptanamayacağını" belirttiğini söyledi.

 

Cuma günü Süleymani suikastının duyulmasının ardından, ismini açıklamayan bir ABD'li yetkili, "Süleymani'nin Hizbullah'a silah sağladığına inandıklarını" söylemişti.

ABD'Yİ SALDIRMASI İÇİN KIŞKIRTIP TEPKİLERİ TAHRAN'DAN UZAKLAŞTIRMAK İSTEDİ

Daha önce haberleştirilmeyen toplantıda Irak'ta başlayan İran karşıtı protestoların Tahran'ın çok fazla dikkat çekmesine sebep olduğunun konuşulduğu ifade edildi. İddiaya göre Süleymani ABD'li hedeflere saldırarak Washington'ın karşılık vermesine sebep olmak, bu sayede de halkın öfkesini Tahran yerine ABD'ye yöneltmek istiyordu.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 67 TÜMÜ
  • ehlibeyti muhammedi 4 yıl önce Şikayet Et
    Allahın laneti ölen iki şia komutanın üzerine olsun, rabbim köpeği hınzıra musallat etsin, müslümanları şiadanda abdedende kurtarsın. amin. türkiyedeki hizbuşşeytanlar yas içindedir şimdi, rehber tv, hüdapar taziye çadırı açıp gıyabi cenaze namazı kılmaktan geri kalmazlar, şiayı seven herkesten Allah için nefret ediyorum, abdyi seven herkesten Allah için nefret ediyorum.
    Cevapla
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    iran kolpo yapıyor hic bise yapmayacak abd ye
    Cevapla
  • Aylin 4 yıl önce Şikayet Et
    İnanamıyorum yorumlara ..ABDyi bırakmışsınız iranla uğraşıyorsunuz...dünya nın en büyük tehditi ABD dır ama unutmuşa benziyorsunuz...
    Cevapla
  • CELAL 4 yıl önce Şikayet Et
    kafir Amerika Allah başımızdan eksik eyleme Amerika giderse dünya birbirine girer daha tehlikelisi Arkadan gelen Çin ve Sovyetler Amerika'dan 1000 kat daha tehlikeli arkadaşlar
    Cevapla
  • selim 4 yıl önce Şikayet Et
    abd türkleri öldürmedi ama bu iranlılar türk düşmanıdır
    Cevapla
  • Adanalılar 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir zalim bir zalimi vurdu az ve öz olan budur
    Cevapla
  • XYZ 4 yıl önce Şikayet Et
    İranın bilgisi olmadan Süleymani suikastle öldürülemezdi. Süleymani o ka dar çok güç sahibi olmuştu ki artık yok edilme zamanı gelmişti. Göreceğiz ne amerika ne iran bi kaç füze saldirisi hariç bi savaş söz konusu olmayacak.
    Cevapla
  • Bir yorum 4 yıl önce Şikayet Et
    iranin bittiğini görmek isterim pkk yı yıllarca besleyen sınırlarını acıp onlara silah sağlayan terörle iş birliği yapan irandır turkiyede, ırakta, suriyede gördük onların üzerlerinde masum müslümanın kanı var iran tarih boyunca terörle beslenmiş bir ülkedir bu dünyada olmaması gereken 5 devlet var israil,abd,suudi arabistan,mısır, iran bu ülkeler terörün kendisidir
    Cevapla
  • Alpaslan27 4 yıl önce Şikayet Et
    İran ı yok eden devlet abd ve ortakları olmamalı. Yanı başımıza abd veya türevlerinşn gelmesi neyi daha iyi yapacak!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR