Dünya bu kaçışı konuşuyor! Ünlü CEO hoparlöre gizlenmiş

Eski Nissan Üst Yöneticisi Yönetim Kurulu Başkanı Carlos Ghosn'un, ev hapsinde tutulduğu Japonya'dan Lübnan'a İstanbul üzerinden bir hoparlör içerisinde gizlenerek kaçtığı ortaya çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.01.2020 14:14 GÜNCELLEME 04.01.2020 14:16 DÜNYA
Dünya bu kaçışı konuşuyor! Ünlü CEO hoparlöre gizlenmiş
Dünya bu kaçışı konuşuyor! Ünlü CEO hoparlöre gizlenmiş

Nissan firmasının eski üst yöneticisi Carlos Ghosn'un Japonya'da ev hapsindeyken Lübnan'a kaçması tüm dünyanın gündeminde.

 

 

Ghosn'un, Türkiye üzerinden Lübnan'a kaçışı ile ilgili gözaltına alınan 7 kişiden 5'i çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, olayda kullanılan 2 uçağa da el konulduğunu bildirdi. İçişleri Bakanlığı da konuyla ilgili 3 müfettiş görevlendirdi.

Ghosn'un Türkiye üzerinden kaçışıyla ilgili başlatılan soruşturmada, İstanbul'da, 4 pilot, 1 firma yetkilisi ile 2 yer hizmeti veren özel şirket çalışanı gözaltına alındı. Bakırköy Adalet Sarayı'na gönderilen 7 şüpheliden 5'i, Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. 

 

 

HOPARLÖRE GİZLENMİŞ

Tutuklanan şüphelilerden O.K. Bakırköy Adliyesi'nde hem suçunu itiraf etti hem de önemli bilgiler verdi.

O.K. ifadesinde, Ghosn'un kaçışının İstanbul ayağından bir gün önce telefonla arandığını, ölümle tehdit edildiği için denileni yaptığını söyledi.

Carlos Ghasn'un Japonya'dan Atatürk Havalimanı'na bir hoparlör içerisinde gizlenerek kargoyla getirildiğini anlatan O.K., bu sayede Lübnan'a kaçışın sağlandığını ifade etti.

KAYNAK : TRT HABER
YORUMLAR 1
  • Mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Verme, dünyaları alsan da bu cennet vatanı! Bu mısra hep içimi ürpertir. Bu mısrayı anlamayan yüce türk devletine hainlik yapar. misal fetö-pkk-chdp
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR