Pelosi duyurdu: Trump İran'a karşı misilleme yapamayabilir

ABD Başkanı Trump'a düşmanlığıyla bilinen ve Temsilciler Meclisi'nin Demokrat sözcüsü Nancy Pelosi, Trump'ın İran'a karşı yürüttüğü askeri operasyonların sınırlandırılması gerektiğine dikkat çekerek, bu hafta buna dair bir savaş yetkileri önergesinin Meclis'e sunulacağını ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.01.2020 11:11 GÜNCELLEME 06.01.2020 12:35 DÜNYA
Pelosi duyurdu: Trump İran'a karşı misilleme yapamayabilir
Pelosi duyurdu: Trump İran'a karşı misilleme yapamayabilir

Temsilciler Meclisi'nin Demokrat sözcüsü Nancy Pelosi, Trump'ın İran'a karşı yürüttüğü askeri operasyonları "sınırlandırma" adına Meclis'e bu hafta bir "savaş yetkileri önergesi" sunacaklarını açıkladı.

 

Nancy Pelosi yeni önergenin Senatör Tim Kaine'in sunduğu önergeye benzer olduğunu belirtti.

ÖNERGEDE KONGRE'NİN ROLÜ DİKKAT ÇEKİYOR

 

Pelosi'nin bahsettiği önerge Temsilciler Meclisi'nde kabul edildiği taktirde, Kongre özellikle ABD'nin İran'a karşı yürüttüğü operasyonlara dair "30 gün içerisinde" harekete geçmezse, Trump yönetiminin İran'a karşı yürüttüğü operasyonlar durmak zorunda.

Sunulacak olan yeni savaş yetkileri önergesinin Demokratların çoğunluğunu oluşturduğu Temsilciler Meclisi'nde kabul edilmesi bekleniyor. Cumhuriyetçilerin, Başkan Trump'ın İran'a karşı yürüttüğü politikalara destek vereceklerini açıklamaları ise önergenin Senato'da ise kabul edilmesinin zor olduğuna işaret ediyor. 

SÜLEYMANİ SUİKASTINDAN BERİ NELER YAŞANDI

Irak'ta yaşanan saldırı sonrası, Irak Meclisi ABD askerlerinin Irak'tan çıkarılması için yetki almıştı. Başkan Trump ise, İran'ın misillemelerinin devamı halinde tehditlerini iki katına çıkaracaklarını duyurmuştu.

Trump aynı zamanda Meclis'in verdiği karardan ötürü Irak'ı yaptırım uygulamakla tehdit etti. Trump, "ABD askerleri Irak'tan çıkarılırsa, bu Irak'a oldukça olağandışı bir şeye mal olur" ifadelerini kullandı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 2
  • aaaa 4 yıl önce Şikayet Et
    yaptiklari sadece rol geregi zaten bütün planlar daha önce yapilmis,, sakin kimse inanmasin ,temsilcilermis demokratlarmis senatoymus,, hep yalan pentagon istdigini yapar..
    Cevapla
  • mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    seneryonun gereği biçilen rolleri en uygun sekilde oynuyorlar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR