Oscar ödüllü ünlü yönetmenden, İran'a "özür"

ABD'li Oscar ödüllü yönetmen Michael Moore, sosyal medya Twitter'da İran'dan özür diledi. İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin öldürülmesinden dolayı üzüntülerini bildiren Moore, "Bu adama çoğumuz oy vermedik. Güçten sakının" açıklamasında bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.01.2020 09:56 GÜNCELLEME 08.01.2020 10:12 DÜNYA
Oscar ödüllü ünlü yönetmenden, İran'a "özür"
Oscar ödüllü ünlü yönetmenden, İran'a "özür"

ABD 2018 başkanlık seçimlerinde Trump hakkında hazırladığı Fahrenheit 11/9 isimli siyasi belgesel ile dünya gündemine bomba gibi düşen Oscar ödüllü ünlü yönetmen Michael Moore, Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

 

İran Devrim Muhafızları Ordusu Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin Cuma günü ABD tarafından hazırlanan hava saldırısı sonucu öldürülmüştü. Moore, bu olaydan dolayı üzüntülerini bildirerek, "ABD'lilerin büyük çoğunluğunun oy vermediği bir adamın bütün ABD ulusu adına yaptığı eylemlerden dolayı derin pişmanlık duyuyorum, Samimi bir adam, Michael Moore" açıklamasında bulundu.

Moore, aynı zamanda İran dini lideri Ayetullah Hamaney ve İran Başbakanına da direkt hitap eden bir bildiri yayınladı. Verdiği mesajda, "İran'ın şiddet eylemlerinden kaçınmasını, Trump'ı ortadan kaldırma işini Demokratlara bırakmasını" rica etti.

 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • Amerikaya ÖLÜM ! 4 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR