Reuters dünyaya ilan etti: Savaş bekleniyor

İngiliz haber ajansı Reuters'ın yayımladığı anket bilgilerine göre; Amerikan halkının yüzde 71'i ABD'nin bir kaç yıl içinde İran ile savaşa girmesinin muhtemel olduğuna inandığını ortaya koydu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.01.2020 06:00 GÜNCELLEME 09.01.2020 13:19 DÜNYA
Reuters dünyaya ilan etti: Savaş bekleniyor
Reuters dünyaya ilan etti: Savaş bekleniyor

Reuters/Ipos tarafından, ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi geçen hafta öldürmesinin ardından yapılan anket sonuçlarına göre, Amerikan halkının yaklaşık dörtte üçü ABD ve İran arasındaki gerilimin savaşa dönüşebileceğini düşünüyor.

"SAVAŞ BEKLENİYOR"

 

Ankete katılan her 10 Cumhuriyetçi Parti destekçisinden 7'si savaşın muhtemel olduğunu düşünürken, Demokrat Parti destekçilerinin yüzde 77'si de aynı görüşü paylaşıyor. Amerikan halkının yüzde 17'si ise savaş olasılığına inanmadığını belirtirken, yüzde 5'i savaş ihtimaline "hiç olası değil" yanıtını verdi. Ankete katılanların yüzde 53'ü ise ABD Başkanı Donald Trump'ın İran politikasını onaylamıyor. Her 10 kişiden 4'ü İran'ın ABD için büyük bir tehdit teşkil ettiğini söylerken, yüzde 4'ü ise İran'ı tehdit olarak görmediklerini ifade etti.

 

Anket, İran'ın Irak'taki ABD üslerine saldırısından önce 3-6 Ocak tarihleri arasında yapıldı.

ARTAN GERİLİM

ABD'nin İranlı General Kasım Süleymani'yi geçen hafta öldürmesinin ardından İran Devrim Muhafızları Ordusu, dün gece saatlerinde ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurduğunu duyurmuştu. Pentagon ise Irak'ın Enbar kentinde bulunan Ayn el-Esed ve Erbil'deki ABD üslerine 12'den fazla balistik füzeyle saldırı düzenlendiğini doğrulamıştı. ABD Başkanı Donald Trump ise yaptığı açıklamada İran'ın dünkü füze saldırılarında herhangi bir Amerikan ya da Irak askerinin ölmediğini belirterek, "İran şu aşamada durulmuş görünüyor. Bu da tüm taraflar ve dünya için iyi bir şey" ifadesini kullanmıştı.

KAYNAK : Reuters
YORUMLAR 26 TÜMÜ
  • Yazıyorum 4 yıl önce Şikayet Et
    ingilizler savaşı ister ama iran la abd savaşmaz çünkü onlar pampa
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimse Türkün savaşa gittiği savaşa gidemez Dünyada Türk cenge tutuşunca Savaşa nedir görürler bu persler ile abd lilerin savaşı savaş değil göz boyama islam alemi Türklerin tebası olmalı ve korunma talep etmelidir yoska batı israil istediği gibi at koşturur
    Cevapla
  • Kezban öz 4 yıl önce Şikayet Et
    Önümüzdeki 10 yıl icinde kesinlikle büyük bir savaş olmayacak
    Cevapla
  • Metin öz 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasil bu kadar eminsiniz?
    Cevapla
  • Ülkem 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar bir dünyayı fesata veriyor diğeri İslam alemin messefcilikle fesat tohumları saçıyor onun için bir dünyada sözüm geçsin diyor diğeri alemi İslam'da sözüm geçsin diyor çıkarlar aynı bu azgın iki kavim anca ve anca mazlum gariban müslüman lara zulmeder sonuçta çıkarları aynı .
    Cevapla
  • Aliyar. 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah.c.c.hesabını.unutuyorlar.zalimi.zalimle.kirdiracak.inşallah.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan halkı basın neyi yazarsa ona inanır. En kolay kandırılan ahmak bir halk. Ne düşündüğünün çok önemi yok. Yahudi basın ne istiyorsa onu düşünürler.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR