ABD kararı Kıbrıs'ı karıştırdı: Büyük tehlike altındayız

Acil Müdahale Gücü’nün gerekçesi olağanüstü durumlarda Kıbrıs’ta bulunan ABD vatandaşları ve diplomatlarını tahliye etmek olarak açıklandı. GKRY’deki Akel Partisi de ABD askerine tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2020 06:27 GÜNCELLEME 10.01.2020 06:27 DÜNYA
ABD kararı Kıbrıs'ı karıştırdı: Büyük tehlike altındayız
ABD kararı Kıbrıs'ı karıştırdı: Büyük tehlike altındayız

Edirne sınırındaki Dedeağaç da dahil olmak üzere Yunanistan’ın pek çok noktasına askeri yığınak yapan ABD, savunma hattını Akdeniz’e kadar genişletti. Amerikan askerleri Güney Kıbrıs Rum Kesimi yönetimi ile anlaşarak Ada’ya yerleşti.

 

Rumlar, ABD’nin sözde insani yardım için Güney Kıbrıs’ta asker bulundurmasına onay verdi. Rum yetkililer, Kıbrıs’taki ABD vatandaşları ve diplomatlarının acil bir durum oluşması durumunda bölgeden uzaklaştırılması için burada Amerikan askerlerinden oluşan "Acil Müdahale Gücü" kurulacağını açıkladı.

TARTIŞMALARA YOL AÇTI

 

Ada’da konuşlanacak "Acil Müdahale Gücü" Rum Kesimi’nde tartışmalara yol açtı. Rumların sosyalist partilerinden AKEL’in genel sekreteri Andros Kiprianu, Kıbrıs’ın ABD’nin çıkarlarıyla ilişkilendirilmesinin büyük tehlikeler içerdiği uyarısında bulunarak, Rum hükümetinin bu yöndeki icraatlarına tepki gösterdi. Kiprianu, ABD Kongresi’nde onaylanan Doğu Akdeniz’e ilişkin yasada Güney Kıbrıs’a atfedilen yükümlülüklerin Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis tarafından bile eleştirildiğini vurgulayarak, ABD’nin politikasının ve bu politikaya bağımlı olmanın Güney Kıbrıs için büyük tehlike içerdiğini belirtti.

KAYNAK : Yeni Şafak Gazetesi
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Umut 4 yıl önce Şikayet Et
    Bence Türkiye tamamıyla Rusya ile Müttefik olmalı. Rusya ile Suriye Müttefik olmasalardı Esad çok tan yok olmuştu. Amerika en sonunda da kendine dost olanları çıkar için vuruyor. Irak ,Afganistan ve Mısır da olduğu gibi. Bunların 3 ü de ABD nin dostlarıydı.
    Cevapla
  • Mehmet gülser 4 yıl önce Şikayet Et
    Vatani satmak kolay kazanmak cok zor biraz kktc vatandaslari dusunsun her firsatta turkiyeyi elestiriyorlar
    Cevapla
  • Strateji 4 yıl önce Şikayet Et
    Kanal İstanbul'un çıkan harfiyat Kıbrıs a doğru ortada yapay ada yapmak için kullanılır
    Cevapla
  • TosuNPaşA 4 yıl önce Şikayet Et
    Kuzey Kıbrıs ile Anadoluyu deniz altından tıpkı marmaray gibi bağlamak şart oldu artık.
    Cevapla
  • Munur 4 yıl önce Şikayet Et
    Biz kibrislilara soran yok.
    Cevapla
  • Yok 4 yıl önce Şikayet Et
    Abd nin oldugu yerde kan şidded vardır
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR