Japon milyarder Twitter takipçilerine milyonlarca dolar dağıtacak

Japon milyarder Yusaku Maezawa paranın insanları mutlu edip etmediğini anlamak için bir sosyal deney yürütmeye karar verdi. Maezawa, Twitter'daki bin takipçesine 9 milyon dolardan fazla para dağıtacak. 7 Ocak'ta biten yarışmada takipçilerin yapması gereken tek şey, Maezawa'nın paylaşımını retweet etmekti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2020 11:40 GÜNCELLEME 10.01.2020 11:48 DÜNYA
Japon milyarder Twitter takipçilerine milyonlarca dolar dağıtacak
Japon milyarder Twitter takipçilerine milyonlarca dolar dağıtacak

Japon milyarder Yusaku Maezawa, ilginç bir sosyal deney fikri ortaya attı. Maezawa, paranın insanların mutlu edip etmediğini anlamak için, bin Twitter takipçisine 1 milyar yen, yani 9 milyar dolardan biraz fazla dağıtmaya karar verdi. Talihli takipçilere kişi başı yaklaşık 9 bin 100 dolar (1 milyon yen) düşecek. 

 

 

Maezawa yarışmanın nasıl olacağını açıkladığı videosunda, takipçilerinin aldıkları parayı istediklerini kullanabileceğini dile getirdi.

7 Ocak'ta biten yarışmaya 4 milyon fazla insan katıldı. Maezawa'nın kazananları Twitter'dan özel mesaj yoluyla 2-3 gün içerisinde bilgilendirmesi bekleniyor. 

 

 

Japon milyarder öte yandan parayı alan takipçileri ile hissiyatları üzerine konuşacağını ve sosyal bilimcilerden durumu analiz etmelerini isteyeceğini söyledi. 

Maezawa 2019 Ocak'ta buna benzer bir yarışma düzenlemiş, takipçileri kişi başı yaklaşık 9 bin dolar kazanmıştı. İlk yarışmasını paylaştığı bu tweeti rekor kırmış ve 4.68 milyon kere retweet edilmişti. 

Yusaku Maezawa 2017 yılında 1 adet Jean-Michel Basquiat resmine 111 milyon dolar vermesiyle gündem olmuştu. Maezawa kendisini "rockçı ve aya giden turist" olarak tanımlıyor. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • Jpkk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir milyar yen 9 milyar dolar etmiyor 9 Milyon dolar ediyor
    Cevapla
  • Nikonayj 4 yıl önce Şikayet Et
    Bizim daha yeni haberimiz Oldu keske Bende yapsaydimda cikardi belki
    Cevapla
  • Gürbüz 4 yıl önce Şikayet Et
    Habere girişte kullanılan "çıldırdı" kelimesini, hata olarak eleştiriyorum. Aslında insanlık açısından "akıllıca / akıllandı" denilmeliydi, değil mi?
    Cevapla
  • Japonya'dan Türk 4 yıl önce Şikayet Et
    Antikacı adam. Para akıyor. Takipte olun. Para verir.
    Cevapla
  • Hayri 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam devamlı para dağıtıyor. Takipte olun yeter.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR