Harvard açıkladı: İşte hayatı 10 yıl uzatmanın yolu

ABD’li ve Hollandalı bilim insanları, düzenli egzersiz, sağlıklı besleme ve alkolü tamamen kesmek gibi yararlı alışkanlıkların, insanın hayatını yaklaşık 10 yıl uzatabileceğini tespit etti. Araştırmanın sonuçları British Medical Journal dergisinde yayınlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2020 11:00 GÜNCELLEME 10.01.2020 11:14 DÜNYA
Harvard açıkladı: İşte hayatı 10 yıl uzatmanın yolu
Harvard açıkladı: İşte hayatı 10 yıl uzatmanın yolu

Harvard Üniversitesi ve Amsterdam Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’nden araştırmacılar, yaşları 50 olan ve hiçbir hastalığı olmayan yüz binden fazla kişinin verilerini analiz etti.

 

Bu kişilerin durumu 20 yıl boyunca yakından takip edildi ve kimlerde, hangi yaşta kalp-damar hastalığı, kanser veya tip 2 diyabetin meydana geldiği ve bu insanların ne kadar yaşadığı kaydedildi.

Bu beş faktör üzerinden, 50 yaşındaki insanın kaç "sağlıklı yıl" bekleyebileceği ortaya çıkarıldı.

 

"Sağlıklı beslenme, fiziksel aktivite, sigara ve alkolün tamamen kesilmesi ve normal kiloyu korumak" gibi 4-5 yararlı alışkanlığı olan kadınların ortalama 84.4 yıl, bu alışkanlığa sahip olmayan kadınlar da ortalama 73.7 yıl yaşadığı ifade edildi. Erkeklerde bu göstergenin sırasıyla 81.1 ve 73.5 olduğu belirtildi.

KAYNAK : sputnik
YORUMLAR 3
  • ferhat bakara 4 yıl önce Şikayet Et
    kesin öyledir. har wart diyorsa doğrudur. ingiliz mingiliz fransız mıransız italyan mitalyan, alman malman, ispanyol mispanyol, rus mus, aamarikan mamarikan hiç sevmem.
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    Erkeklere pek fayda etmemiş demekki en önemlisi dırdırı kesmek
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    alkolik elit insanlar artık içki içmiyor.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR