AB'den düşen İran uçağıyla ilgili çağrı!

Gelen son dakika haberine göre, AB İran'da yaşanan uçak kazasının "bağımsız ve güvenilir" bir soruşturmaya tabi tutulmasını talep etti.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2020 15:03 GÜNCELLEME 10.01.2020 15:28 DÜNYA
AB'den düşen İran uçağıyla ilgili çağrı!
AB'den düşen İran uçağıyla ilgili çağrı!

Gelen son dakika haberine göre, AB düşen İran'da yaşanan uçak kazasının "bağımsız ve güvenilir" bir soruşturmaya tabi tutulmasını talep etti.

 

Avrupa Komisyonu sözcüsü Stefan de Keersmaecker yaptığı açıklamada, "Yapılan soruşturmanın Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü kuralları çerçevesinde, kamu güvenliğini gözetir, bağımsız ve güvenilir olması çok önemli" dedi.

İRAN'DA DÜŞEN UKRAYNA HAVAYOLLARI UÇAĞI

 

Ukrayna'nın başkenti Kiev'e gitmek üzere Tahran İmam Humeyni Uluslararası Havalimanı'ndan kalkan Boeing 737 tipi yolcu uçağı önceki gün İran'ın, ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'nü onlarca balistik füzeyle vurmasından saatler sonra düşmüş, uçaktaki 176 kişiden kurtulan olmamıştı.

İranlı yetkililer, uçağın teknik bir arıza nedeniyle düştüğünün sanıldığını açıklamış, Ukraynalı yetkililer de ilk etapta aynı fikirde olduklarını duyurmuştu. Ancak daha sonra kara kutuları bulunan uçağın düşüş nedeninin henüz bilinmediği ifade edilmişti.

İran Sivil Havacılık Kurumu Başkanı Ali Abidzade, uçağın düşme nedeninin kara kutuların analizinden sonra açığa çıkacağını belirterek, kara kutuların, Kaza Yönetim Komitesi tarafından İran'da inceleneceğini, Ukraynalıların da komite toplantılarına iştirak edebileceğini bildirmişti.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise uçağın İran'a ait füze ile kazara vurulduğuna dair kanıtlar olduğunu açıklamıştı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR