Japonya Orta Doğu'ya asker yollayacaktı! Tarih belli oldu

Japonya'nın denizlerde seyir güvenliğini sağlamak üzere Orta Doğu'ya göndereceği askeri gücün göreve başlama tarihi belli oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 10.01.2020 16:54 GÜNCELLEME 10.01.2020 16:54 DÜNYA
Japonya Orta Doğu'ya asker yollayacaktı! Tarih belli oldu
Japonya Orta Doğu'ya asker yollayacaktı! Tarih belli oldu

Orta Doğu'daki artan gerilimlerden derin endişe duyan Japonya, denizlerde seyir güvenliğini sağlamak üzere Orta Doğu'ya gönderilecek askeri güç konusunda kararını verdi.

 

Bölgede görev yapacak devriye uçağının Cumartesi günü Japonya'dan ayrılarak 20 Ocak'ta bilgi toplama görevine başlayacağı, bölgeye gitmesi beklenen savaş gemisinin ise 2 Şubat'ta Japonya’dan ayrılarak, aynı ay içinde göreve başlayacağı belirtildi.

Japonya Savunma Bakanı Taro Kono

 

Görevi yaklaşık 11 ay sürecek askeri misyonla ilgili konuşan Japonya Savunma Bakanı Taro Kono, "Japonya'nın ithal ettiği ham petrolün yüzde doksanı Orta Doğu sularından geliyor. Bu nedenle, Japonya'ya ile bağlantısı olan ticari gemilerin bölgede güvenle seyri için bilgi toplamak bizim için son derece önemli" ifadelerini kullandı.

AMAÇ GÜVENLİK İÇİN İSTİHBARAT

Bölgedeki denizlerde seyir güvenliği için bilgi toplaması beklenen askeri misyon, edilen tüm bilgileri Japonya ile bağlantısı olan gemilerle ve ABD dahil diğer ülkelerle paylaşacak. Görevi Umman Körfezi, Arap Denizi'nin kuzey kısmı ve Aden Körfezi'ni kapsayacak olan askeri misyon, Hürmüz Boğazı'nda veya Basra Körfezi'nde ise bulunmayacak.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 1
  • ylmz 4 yıl önce Şikayet Et
    japonyaya tavsiyem asker göndermeyin buralara çünki abd nin istediğide bu zaten çünki gelirseniz türkiyedeki üslerinden ateş ederler . çünki japonlarla türkiye husumeti ve çin tür husumet tohumu ekerler. abd nin derdi çinlerle türkleri birbine takmak olacak abd nin bu oyununa gelmeyin. kendi rotanızda abd ye vurun sopayı. valla yüreğimin yağları erir.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR