Kanada'da nükleer santralde kaza! Çevrede yaşayanlar kaçıyor

Kanada'nın Ontario eyaletinde bulunan Pickering şehrindeki nükleer üretim tesisinde kırmızı alarm verildi. Tesiste yaşananlar sebebiyle, şehirdeki vatandaşlara uyarı mesajları atılmaya başlandı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2020 16:58 GÜNCELLEME 12.01.2020 17:22 DÜNYA
Kanada'da nükleer santralde kaza! Çevrede yaşayanlar kaçıyor
Kanada'da nükleer santralde kaza! Çevrede yaşayanlar kaçıyor

Kanada'nın Ontario eyaletinde bulunan Pickering şehrinde yer alan Pickering Nükleer Üretim İstasyonu'nda yaşanan olumsuzluklar nedeniyle, eyalet yetkilileri vatandaşlara uyarı mesajları gönderdi.

 

 

Tesiste yaşanan olumsuz gelişmenin ne olduğuna dair bilgi verilmezken, gelişmeler için yerel medyanın takip edilmesi istendi.

Reuters'ın aktardığına göre tesis yakınındakiler bölgeyi terk ediyor. Resmi açıklamada ise anormal bir durum olmadığı bildirildi.

Nükleer Üretim İstasyonu'na 10 km yakınlıkta bulunan tüm vatandaşlara acil durum bülteni:

 

 

"Pickering Nükleer Üretim İstasyonu'nda yaşanan bir olay tarafımıza bildirildi ve acil durum personeli, yaşanan olayla ilgilenmeye başladı. Pickering Nükleer Üretim İstasyonu'nun yakınındaki insanların, şu an için koruyucu bir faaliyette bulunmasına gerek yoktur."

YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Toronto, Kanada 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaza falan yok. Bir insan hatasından dolayı yalnış alarm verilmiş. Daha yeni santralin yakınındaki yoldan geçtim, her şey sakin ve normal.
    Cevapla
  • Burak 4 yıl önce Şikayet Et
    Çevrede radyasyon ölçümlerimi yaptın hayırdır
    Cevapla
  • Vatandas 4 yıl önce Şikayet Et
    Dışardan bakınca belli oluyor mu?
    Cevapla
  • Ufuk 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu isin sakasi yok ,1986da Tschernobyl patladiginda eriyen Reaktorun altinda Corium olustu en tehlikeli madde bu dünyada satte 10.000 röntgen tespit edildi .Burda bir insan iki dakika dursa vucutdaki hücreler kanamaya baslar,dört dakika sonra kusmaya baslar idrarinizi tutamaz ve atesiniz yükselir.5 dakika dursa bu tehlikeli yerde iki gün ömrü kalir ve bu 5 dakikada sanki 85.000 röntgen filmi cektirmis gibi vucut hasar alir .Antalyaya da yapiliyor ,yapilsinda ama cok dikkatli olmak lazim hata Kabul etmiyor.
    Cevapla
  • Yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    Antalya pardon
    Cevapla
  • Efem 4 yıl önce Şikayet Et
    Felaket tellalı gibisun birader.
    Cevapla
  • Abdullah 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah korusun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR