Moskova'daki tarihi Libya toplantısı sonrası açıklama!

Rus ajansının haberine göre, Mosokova'da devam eden görüşmeler sonrasında, Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başbakanı Fayiz es Serrac ile darbeci Hafter süresiz ve koşulsuz ateşkes için anlaştı. Rusya'da bulunan Bakan Çavuşoğlu da Hafter'in yarına kadar süre istediğini açıkladı...

ABONE OL
GİRİŞ 13.01.2020 18:57 GÜNCELLEME 13.01.2020 20:32 DÜNYA
Moskova'daki tarihi Libya toplantısı sonrası açıklama!
Moskova'daki tarihi Libya toplantısı sonrası açıklama!

Türkiye ve Rusya’nın arabuluculuğunda gerçekleştirilen Libya’da ateşkes anlaşması görüşmeleri Moskova’da devam ediyor.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Moskova'da Rus mevkidaşları ile bir araya geldi.

Bakan Çavuşoğlu, taslak metin üzerinde General Hafter tarafının talepleri doğrultusunda bazı değişiklikler yapıldığını ve son taslağın Hafter tarafından incelenip onaylanmasının beklendiğini söyledi.

Çavuşoğlu, sürece ilişkin bilgi vererek, “Rus heyeti ile gün boyunca çalışma gerçekleştirdik. Tarafların da dahil olduğu süreçle birlikte neticede muhtemel bir ateşkesin modelitelerini içeren bir taslak metin ortaya çıkardık. Bu metin üzerinde özellikle Hafter tarafından gelen değişiklik önerilerini de uzlaşı anlayışıyla dikkate aldık. Serrac ve Libya Devlet Yüksek Konseyi Başkanı Halid el-Mişri metni imzalayarak bize teslim ettiler. Bundan dolayı biz Mişri ve Serrac’a özellikle teşekkür ediyoruz. Hafter tarafı ise yarın sabaha kadar, Rus dostlarımızın bize söylediğine göre, süre istediler. Yarın sabah Hafter tarafı da bu metni imzalarsa daha önce girişimimiz ve iki başkanın çağrısı sonucunda sözlü olarak ateşkese uyacaklarını ilan eden Serrac ve Hafter tarafı yazılı bir şekilde bu taahhüdünü yerine getireceklerdir. Ondan sonra ateşkesin devamı ve siyasi sürecin hızlanması, Berlin ve BM çabaları dahil neticeye ulaşılması için biz Rusya ile çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

LAVROV'UN AÇIKLAMALARI

Lavrov, tarafların görüşmesi ile ilgili büyük bir aşama kaydedildiğini ifade ederek, General Hafter tarafının anlaşma taslağı konusunda yarın sabaha kadar süre istediğini belirtti. Lavrov, “Türkiye ve Rusya’nın Dışişleri Bakanları ve Savunma Bakanları ile birlikte bugün sabahtan itibaren müzakerelere başladık. Bugünkü toplantıların ardından ortaya taslak metin çıktı. Bu süreçte oldukça zorlu bir müzakere süreci oldu. Hafter tarafı belgeyi incelemek için sabaha kadar süre istedi. Umarım olumlu bir karar verirler” ifadelerini kullandı.

RUS BASINI: ANLAŞMA TAMAM

 

Rus ajansı ise öncesinde geçtiği haberde Moskova'da yapılan Libya görüşmesinde tarafların ön koşulsuz ve süresiz ateşkes için anlaştığını duyurmuştu.

YORUMLAR 57 TÜMÜ
  • Cengizhan 4 yıl önce Şikayet Et
    haftere güven olmaz. hele Rusya'ya hiç güven olmaz. Suriye'de yaptıkları üç kağıtçılığı hala unutmadık.
    Cevapla
  • agah 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye ve Rusya bastırınca mecburen tamam dediler. İşte askeri güç bu iş için kullanılmalı. Akan kan müslüman kanı. Barış her zaman savaştan iyidir.
    Cevapla
  • Veysel 4 yıl önce Şikayet Et
    Kaddafi yaşamış olsaydı bütün bunlar olmazdı
    Cevapla
  • Kaleli Er 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye parmğını gösterdi bunlar oldu .. Hafter kıvırırsa kolumuzu ... Ağababaları da kıvırırsa , Tüm gövdemizi koymalıyız .. Bakın bakalım o zaman el mi yaman bey mi yaman .. Kimse , Sahada bizle karşılaşmayı göze alamaz .. ( Suriye deki gibi çok ağırdan da almamalıyız ) ... Vesselam .
    Cevapla
  • konyalı 4 yıl önce Şikayet Et
    iyde simdi ateşkes niye yapiliyor madem hafter terör örgütü neden yok edilmiyor akilda okadar çok soru varki hangi birini yaziyim şimdi libya 3 emi bölündü ayrıca ortadogudaki ülkelerde ben saniyordumki ingilizler ve abd terör örgütlerini yònetiyor sanmiştım ama şimdi rusyayla anlaşmalar yapiliyor nasıl bir beyin fırtınası yaşıyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR