Düşürülen Ukrayna uçağı ile ilgili gözaltılar başladı!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin yanlışlıkla düşürülen Ukrayna uçağı ile ilgili açıklamaları sonrası geçilen son dakika bilgisine göre, Tahran yönetimi kaza ile ilgili bazı şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı.

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2020 10:48 GÜNCELLEME 14.01.2020 11:50 DÜNYA
Düşürülen Ukrayna uçağı ile ilgili gözaltılar başladı!
Düşürülen Ukrayna uçağı ile ilgili gözaltılar başladı!

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran Devrim Muhafızları'nın yanlışlıkla vurduğunu açıkladığı yolcu uçağının vurulmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

 

176 kişinin hayatını kaybettiği olayla ilgili olarak 'affedilemez bir hata' yorumunu yapan Ruhani, "Uçak olayı trajik ve dikkatlice incelenmesi gereken bir olaydı. Bu olaydan sadece tek bir kişi sorumlu olamaz" ifadelerini kullandı.

İranlı yetkililerin hatalarını kabul ettiklerine dikkat çeken Ruhani, bunun 'iyi bir ilk adım' olduğunu belirterek, İran halkının böyle bir olayın tekrarlanmayacağından emin olması gerektiğini söyledi.

 

 

Hükümetin İranlılara ve kazada hayatını kaybeden insanların uluslarına karşı sorumlu olduğunu kaydeden Ruhani, olayda sorumluluğu olan kim varsa cezalandırılacağını belirtti.

GÖZALTILAR BAŞLADI

Reuters'ın geçtiği son dakika bilgisine göre, Ruhani'nin açıklamaları sonrası, İran Yargı Erki Sözcüsü Golamhüseyin İsmaili yolcu uçağıyla ilgili olarak bazı şüphelilerin gözaltına alındığını açıkladı. İsmaili daha fazla detay vermedi.

DÜŞÜRÜLEN UKRAYNA UÇAĞI

8 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları, 176 yolcusu bulunan Ukrayna Havayolları'na ait uçağı hava savunma operatörlerinin seyir füzesi sanmaları nedeniyle düşürdüklerini açıklamıştı. Olayın ardından İran'ın birçok kentinde hükümet ve rejim karşıtı gösteriler başlamış, İranlılar dini lider Hamaney'e istifa çağrıları yapmıştı.

YORUMLAR 3
  • Ugr 4 yıl önce Şikayet Et
    Tepkilere karşı gaz alma işini yapıyor abd nin kardeşi iran
    Cevapla
  • Talat 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu Iran allahtan savasa girmedi. Girseydi ABD tetige basmadan kendini yok edecekti.
    Cevapla
  • Azeri 4 yıl önce Şikayet Et
    Hikaye. İranda devrim muhafılarına hiç kimse karışamaz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR