Gündemi sarsan gelişme! Türkiye ile Suriye arasında sürpriz toplantı

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Suriye istihbaratının başı Ali Memlük'ün Rusya'nın başkenti Moskova'da görüştüğü açıklandı. İkilinin görüşmesi gündeme bomba gibi düşerken, Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat da, toplantıda hangi konuların masaya yatırıldığını bugünkü köşesinde detaylarıyla yazdı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.01.2020 10:35 GÜNCELLEME 15.01.2020 14:55 DÜNYA
Gündemi sarsan gelişme! Türkiye ile Suriye arasında sürpriz toplantı
Gündemi sarsan gelişme! Türkiye ile Suriye arasında sürpriz toplantı

Geçtiğimiz gün Moskova'da hareketli saatler yaşanmıştı. Türkiye ve Rusya'nın arabuluculuğunda ateşkes ile ilgili çok sayıda görüşme gerçekleştirilmiş ve taslak bir metin hazırlanmıştı. Ateşkes metnini Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı (UMH) Fayiz es Sarrac'ın imzalarken, Rus Dışişleri, Hafter'in mutabakatı imzalamayarak ülkeden ayrıldığı açıklamıştı. Ancak saatler sonra Rusya Savunma Bakanlığı yeni bir açıklama yayımlamış ve Hafter'in 2 gün daha süre istediğini belirtmişti.

 

MOSKOVA'DAKİ SÜRPRİZ GÖRÜŞME DOĞRULANDI

Moskova'da Libya ile ilgili sıcak gelişmeler yaşanırken, Suriye Devlet Ajansı (SANA) önemli bir haber servis etti. SANA, Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan ile Suriye istihbaratının başı Ali Memlük'ün Rusya'da görüştüğünü duyurdu. İngiliz haber ajansı Reuters'a konuşan Türk yetkililer de bu gelişmeyi doğruladı.

 

Hakan Fidan ve Ali Memlük...

GÖRÜŞMENİN İÇERİĞİ DE BELLİ OLDU

Hürriyet Gazetesi yazarı Hande Fırat da, diplomatik kaynaklardan aldığı bilgiyle görüşmeyi doğrulattığını söylerken, bugünkü köşe yazısında ikilinin toplantısına dair aldığı bilgileri okuyucularıyla paylaştı.

Fırat köşesinde, "Edindiğim bilgiye göre görüşme siyasi değil. Ancak Suriye sahasındaki tüm başlıklar açık ve net konuşuldu. YPG ile mücadele, Türkiye'nin güvenlik öncelikleri Türk heyeti tarafından anlatıldı. İdlib başlığının da özel olarak masada olduğunu söylemeliyim. Ankara kış dönemindeki zorlukları ve bölgede yaşanan dramları da anlatarak, ateşkesin korunmasının önemine dikkat çekti. Peki bundan sonrası? Beklentiler istihbarat başkanları düzeyindeki bu ilk temasın sürmesi yönünde" diye yazdı.

KAYNAK : Haber7, Hürriyet
YORUMLAR 13 TÜMÜ
  • hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikanın her hamlesi bizi bitirmeye yönelik şimdide bize akdenizdeki gazdan pay istemeyin alırsa türkiye almanyayı geçer diyen bir çok zihniyet mevcut ülkede. Libya da 100 yıl önce bizleri kovan suudi mısır birleşik arap emirlikleri üçlüsüne gösterelim günlerini bakalım ne yapacaklar.
    Cevapla
  • Adem 4 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel bir haber Suriye adına sevindim, Yeter artık bitsin bu iç savaş, teşekkürler TC
    Cevapla
  • oflu 4 yıl önce Şikayet Et
    Bütün ülkelerin istihbaratları düşmanlarıyla, teröristlerle v.s herkesle görüşüyor. Bizim istihbaratımız Ülkemizi ilgilendiren meselelerle ilgili görüşmeyecek de kim görüşecek?
    Cevapla
  • Reis C* 4 yıl önce Şikayet Et
    Geç kalan bir hamle yinede inşallah hayırlı olsun...
    Cevapla
  • sosyalist 4 yıl önce Şikayet Et
    abd ile yola çıktık meğer abd oyunu bize kurmuş,şimdi zarardan dönme vaktidir,suriyenin toprak bütünlüğünü savunuyorsak onlarla beraber ypg yi bitirelim,bu anlaşmayla birlikte bizdeki suriyelilerin halepin güneyine güvenli şekilde yerleştirilme anlaşmasınıda yapalım,yani kazan kazan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR