Durdurun çağrısı yapılmıştı! Libya'dan petrol resti!

Libya Ulusal Petrol Kurumu, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in kontrolündeki Zuveytine bölgesinde bulunan petrol kuyusunun "Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne gelir sağladığı" iddiasıyla kapatılması girişimine tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.01.2020 01:05 GÜNCELLEME 18.01.2020 01:05 DÜNYA
Durdurun çağrısı yapılmıştı! Libya'dan petrol resti!
Durdurun çağrısı yapılmıştı! Libya'dan petrol resti!

Ülkedeki petrolün çıkartılması, işlenmesi, dağıtılması ve ihracatını yöneten Libya Ulusal Petrol Kurumu Genel Müdürü Mustafa Sanallah imzasıyla yayınlanan yazılı açıklamada, Libya'nın can damarının taraflar arasında tartışma konusu yapılmaması istendi.

 

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Petrol ve doğal gaz Libya ekonomisinin can damarıdır ve siyasi müzakere unsuru olarak kullanılmamalıdır. Petrolün üretimi ve ihracatının kesilmesi Libya ekonomisinde ciddi sonuçlar doğuracaktır."

Hafter'in kontrolünde bulunan ülkenin doğusundaki Zuveytine bölgesinde bazı kabile liderleri, buradaki petrol kuyusuna yürüyerek "Trablus'taki Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne gelir sağladığı" iddiasıyla üretimin durdurulması çağrısı yapmıştı.

Libya 2010'da günlük 1,6 milyon varil petrol üretirken, "Arap Baharı" adı verilen sürecin ardından yaşanan istikrarsızlık nedeniyle bu oran giderek düşmüştü.

YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • kayserili 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kuklalari bulup yok etmedikce dertler bitmez
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerika, Fransa,Almanya böyle istedi diye yapıyorlar köleler...
    Cevapla
  • TÜRKİYELİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Nedense Müslüman coğrafyasında bulunan PETROL Kuyuları hep hükümet kaşıtı muhalif gurupların elinde yani kendi geleceğine değilde Avrupaya hizmet eden Avrupayı zenginleştirmeye çalışan müslümanlarıda avrupalılara köle eden bir zihniyt tüm müslüman ülkelerinde yerleşmiş vaziyette.Her vatandaş hesabını AHİRETE göre yapsın DOMUZDAN POST DÜŞMANDAN DOST OLMAZ.
    Cevapla
  • Mücahit YILMAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu gün kapatırsınız yarın ABD nin avrupanın eline geçerse açarsınız ahmaklar. ülkesine ihanet eden hainler bi tek bizde değil her yerde var
    Cevapla
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tatil bitmiş anlaşılan.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR