Lübnan'daki protestolar büyüyor! Yaralı sayısı 220'ye yükseldi

Lübnan'ın başkenti Beyrut'un merkezindeki meclis binası önünde toplanan göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada yaralı sayısı 220'e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2020 10:04 GÜNCELLEME 19.01.2020 10:04 DÜNYA
Lübnan'daki protestolar büyüyor! Yaralı sayısı 220'ye yükseldi
Lübnan'daki protestolar büyüyor! Yaralı sayısı 220'ye yükseldi

Lübnan'ın pek çok kentinde bugün 'Bedel ödemeyeceğiz' sloganıyla yürüyüş düzenlendi. Beyrut'taki çok sayıda gösterici, ülkenin içinde bulunduğu ekonomik ve siyasi durumu protesto etmek için meclis binası önünde toplandı. 

 

 

Yargının bağımsızlığı, yolsuzluk yapanların yargılanması ve teknokrat hükümetinin kurulması yönünde sloganlar atan göstericilerle güvenlik güçleri arasında çıkan arbedede 220 kişi yaralandı. Lübnan Kızıl Haçı tarafından yapılan açıklamada, yaralılardan 80 kişinin hastaneye kaldırıldığı ifade edildi.

Başka bir gösterici grubu ise Merkez Bankası ve Bankalar Birliği Cemiyeti binaları yönünde yürüyüş düzenledi.  Lübnan'ın kuzeyindeki Trablusşam ile güneydeki Nabatiyye ve Sur kentlerinde de benzer yürüyüşler yapıldı. 

 

 

Lübnan İçişleri Bakanı Raya el-Hasan ise Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, "Her zaman barışçıl gösteri yapma hakkını vurguladım. Ancak gösteriler güvenlik güçlerine, kamu ve özel mülke karşı açık bir saldırı haline geldi. Bu asla kabul edilemez" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR