Somali Başbakanı'ndan Türkiye vatandaşları hakkında açıklama

Somali Başbakanı Hayri, ülkede son zamanlarda Türk vatandaşlarını hedef alan saldırılara ilişkin, "Somali hükümeti, Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alacak" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 21.01.2020 16:03 GÜNCELLEME 21.01.2020 16:14 DÜNYA
Somali Başbakanı'ndan Türkiye vatandaşları hakkında açıklama
Somali Başbakanı'ndan Türkiye vatandaşları hakkında açıklama

Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Mehmet Yılmaz ve diğer hükümet yetkilileriyle yaptığı görüşme sonrası açıklamalarda bulundu.

Hayri, Somali'ye gösterdiği destek dolayısıyla Türk halkına minnettar olduklarını belirtti.

Hayri, "Teröristler, ülkemizde devam eden Türk kalkınma projelerini durduramayacak. Somali hükümeti, Türk vatandaşlarının güvenliğini sağlamak için her türlü önlemi alacak" ifadelerini kullandı.

Toplantıya, çalışanlarının saldırıya maruz kaldığı Afgoye-Mogadişu yolunun yapımını üstlenen Türk müteahhitlik firması yetkilileri de katıldı.

SALDIRILARI TERÖR ÖRGÜTÜ EŞ-ŞEBAB ÜSTLENMİŞTİ

Somali'nin başkenti Mogadişu'nun güneybatısındaki Afgoye kentinde, Afgoye-Mogadişu yolunun yapımını üstlenen bir Türk müteahhitlik firmasının şantiyesine hafta sonu bomba yüklü araçla saldırı düzenlenmiş, saldırıda 3 kişi ölmüş, 6'sı Türk vatandaşı 20 kişi yaralanmıştı.

Mogadişu'da 28 Aralık'ta gümrük merkezi yakınlarında bomba yüklü aracın infilak ettirildiği saldırıda ise 2'si Türk vatandaşı 90'dan fazla kişi hayatını kaybetmişti.

 

 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • İsa yapici 4 yıl önce Şikayet Et
    Mogadişu'nun güneyinde deniz var!!!
    Cevapla
  • yusuf 4 yıl önce Şikayet Et
    hakkın vaadi yakındır, yüz yıllık esaret artık gavura geçiyor izleyin görün...
    Cevapla
  • Görünen Köy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu haçlılar böyledir.İslamiyetin yayılmasını güya böyle yaparak engelleyeceklerini zannediyorlar.Batı,akifin deyimiyle tek dişi kalmış canavar gibidir. Batıya sempati duyanları tekrar,tekrar düşünmeye davet ediyorum.
    Cevapla
  • BAE DAİŞİ 4 yıl önce Şikayet Et
    Mısır ve Birleşik Arap emirlikleri Suudla birlikte Daeş ve Şebap gibi eli kanlı cani teröristlerin Somali Sudan Libya versiyonu olabilir dikkat edin patlamlar örtüşüyor..
    Cevapla
  • adalet 4 yıl önce Şikayet Et
    Yazik ya yoksul bi ülke kalkinmasin diye gelismesin diye bu eziyet edilmez Allah bildigi gibi yapsin.
    Cevapla
  • adnan arslan 4 yıl önce Şikayet Et
    2013 den 2018 kadar çalıştım en düzenbaz yalancı onlar diyen arkadaşa hepsini kast etmemiştir herhalde derim yoksa Allah KATINDA bir tane ehli sünnet vardır da biz bilemeyiz hikmetini diyelim.
    Cevapla
  • Cuma karademir 4 yıl önce Şikayet Et
    2013 ten 2018 yilina kadar somalide calistim.hayatimda gordugum en duzenbaz yalanci sahtekar islami kafalarina gore yasayan bir topluluk.bence yuce Allahin onlara verdigi bir ceza onlara aclik ve sefalet.saygilar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR