İsrail'den Trump'a Yüzyılın Anlaşması tepkisi!

İsrail Evimiz Partisi lideri ve eski Savunma Bakanı Avigdor Liberman, ABD Başkanı Donald Trump'ın "Yüzyılın Anlaşması" planını, İsrail'de 2 Mart'ta yapılacak erken seçimden önce açıklama kararına tepki gösterdi.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2020 10:19 GÜNCELLEME 25.01.2020 10:19 DÜNYA
İsrail'den Trump'a Yüzyılın Anlaşması tepkisi!
İsrail'den Trump'a Yüzyılın Anlaşması tepkisi!

Liberman Facebook sayfasında yaptığı açıklamada, Trump'ın 28 Ocak'ta İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Mavi-Beyaz İttifakı lideri Benny Gantz ile Beyaz Saray'da yapacağı görüşme öncesi "Yüzyılın Anlaşması" planını ilan edebileceği yönündeki açıklamasını eleştirdi.

 

 

Zamanlamaya dikkati çeken Liberman, "Seçimlerden beş hafta önce, tam da Başbakan'ın (Netanyahu) görevden alınmasının konuşulacağı gün planın sunulması, siyasi bir girişimin derinlemesine tartışılmasını engelleyecektir. Yüzyılın Anlaşması planı 3 Mart'a kadar ertelenseydi, gökyüzü çökmezdi." ifadelerini kullandı.

Liberman, Netanyahu'nun yaptığı dokunulmazlık başvurusunu değerlendirecek İçişleri Komisyonu'nun kurulması için 28 Ocak'ta İsrail Meclisi Genel Kurulunda oylama yapılacağını hatırlatarak, "Bu salı, sadece dokunulmazlığı kaldırmaya ve Başbakanın söz verdiği gibi Ürdün Vadisi'nde egemenliği uygulamaya odaklanmalıyız." değerlendirmesini yaptı.

 

 

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, dün Batı Kudüs'te yaptığı açıklamada Netanyahu ve Gantz'ın 28 Ocak'ta Beyaz Saray'da Başkan Trump ile görüşeceğini belirtmişti.

Trump da Netanyahu ve Gantz ile Beyaz Saray'da salı günü yapacağı görüşmeden önce "Yüzyılın Anlaşması" planını açıklayacağını duyurmuştu.

TRUMP NETANYAHU'YU KURTARMAYA MI ÇALIŞIYOR?

İsrailli uzmanlar, Trump'ın Netanyahu ve Gantz ile görüşmek için 28 Ocak tarihini seçmesinin tesadüf olmadığını belirtiyor.

Zira aynı gün Netanyahu'nun dokunulmazlık başvurusunu görüşecek komisyonun kurulması için İsrail Meclisi Genel Kurulunda oylama yapılacak.

Meclisteki mevcut dağılım nedeniyle Netanyahu'nun dokunulmazlık başvurusunun reddedileceği değerlendiriliyor.

İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019'da, hakkındaki üç ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle Başbakan Netanyahu aleyhinde dava açmaya karar vermişti. Yasalar gereği Mandelblit, Netanyahu hakkında dava açılmasına izin verilmesi için 2 Aralık 2019'da meclise başvurmuştu. Bunun üzerine Netanyahu, kendisine tanınan yasal sürenin dolmasına saatler kala, 1 Ocak'ta dokunulmazlık talep etmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 2
  • Ergün 4 yıl önce Şikayet Et
    Nerede Türkiye ye dil uzatan Araplar... Nerede o Osmanlı'nın tek karış dahi vermem diyen lideri Abdülhamid han. düşüne biliyor musunuz işte bu yüzden Türkiye de her on yılda bir darbe oldu, ... Ey Siyonistler dikkatedin zulüm 100 yıl sürmez!! kaldı 30 yılınız............
    Cevapla
  • 765 4 yıl önce Şikayet Et
    avigdor libermen rus siyonist alçağıdır
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR