Son dakika: Korona bir ülkede daha görüldü! 6 bin kişi karantinada, içlerinde 29 Türk var

Son dakika haberi: İtalya'da 6 bin kişilik bir kruvaziyer koronavirüs nedeniyle karantinaya alındı. Türk dışişleri kaynakları, gemide 29 Türk olduğunu bildirdi. Cruise gemisinin karantinaya alınmasına neden olan Çinli yolcunun ilk test sonuçlarında koronavirüse rastlanmadığı bildirildi Kesin sonuç 24 saat içinde belli olacağı için, karantina 24 saat daha devam edecek.

ABONE OL
GİRİŞ 30.01.2020 15:11 GÜNCELLEME 30.01.2020 18:14 DÜNYA
Son dakika: Korona bir ülkede daha görüldü! 6 bin kişi karantinada, içlerinde 29 Türk var
Son dakika: Korona bir ülkede daha görüldü! 6 bin kişi karantinada, içlerinde 29 Türk var

Son dakika: İtalyan ANSA ajansının haberine göre, 6 bin yolcusu olduğu belirtilen Costa Crociere şirketine ait kruvaziyer, Çinli bir çiftte tespit edilen yüksek ateş nedeniyle ülkenin batısındaki Civitavecchia Limanı'na demir attı. 

 

 

Çinli çift, yeni tip koronavirüs (2019-nVoC) şüphesiyle önce geminin revirinde tedavi altına alındı, ardından tetkikler için Roma'daki Lazzaro Spallanzani Ulusal Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsüne götürüldü.

 

 

Tedbir amacıyla Çinli çiftin odası ve bu odaya yakın yolcuların odası boşaltılarak karantinaya alındı.

Gemide, 751 Çinli yolcunun bulunduğu bilgisi paylaşıldı.

GEMİDE TÜRKLER DE VAR

Türk Dışişleri kaynakları, "İtalya'da korona şüphesiyle bekletilen gemide 29 Türk var. Yolcular, sağlık kontrolünden geçiriliyor. Sonuçlar birkaç saate çıkacak" açıklamasında bulundu.

YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINI

Virüs, ilk olarak Çin'in Hubey eyaletine bağlı Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da tespit edilmişti.

Ülkede yeni tip koronavirüse yönelik bilimsel çalışmalarda, virüsün genetik dizininin Çin'e özgü yarasa ve yılan türlerinden kaynaklandığına dair ilk sonuçlar elde edilmiş, daha sonra salgın sona erinceye kadar ülkede yabani hayvan ticareti yasaklanmıştı.

VİRÜSE RASTLANMADI

54 yaşındaki kadında virüs semptomları görülürken, kocası semptom göstermedi.

İtalya medyasında yer alan haberlere göre gemideki Çinlilerde koronavirüse rastlanmadı ancak kesin sonuç 24 saat içinde belli olacağı için, karantina 24 saat daha devam edecek.


 

YORUMLAR 37 TÜMÜ
  • Hyr 4 yıl önce Şikayet Et
    Yani işsiziz da benli bize de bi şey düşer. Gerçi depremden dolayı işler açılacak gibi. Bir hamam parası için hamam yıkan yüce Rabbim sana şükürler olsun
    Cevapla
  • Ccc 4 yıl önce Şikayet Et
    İnşallah kısa sürede çare bulunur dünya erahat bir nefes alır
    Cevapla
  • Ümmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeyy ahaliii kıyamet yakın özünüze dönün islama sarılın tek kurtuluş islam
    Cevapla
  • belde 4 yıl önce Şikayet Et
    adamlar günler öncesinden bu virüsün Çindeki sürüngen, yırtıcı yabani hayvanlardan insana geçtiğini haber etti. bunların bu hayvanları yediği açık. virüs bahane ey insanlık ve islam alemi. kendine gel. ey müslüman beş vakit abdestini alıp huzura durup endişe etmene gerek yok. lakin bu gaflet uykusu bizi dünya nimet ve zinetleri ile aldatıyor. korku ancak Allah'tan korkmaktır. illa bir afet geldiği zaman değil, sağlıkta ve genişlikte de her an Hz Allah'ı anmaktır.
    Cevapla
  • Selim 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah bir zalimi baskasinin eli ile, kendi izniyle cezalandiriyor. Durduk yere ortaya cikan bir virus gibi diye dusunmek zor. Heleki bu vahsi empeyalist guc savasinda. Bakalim Abd de ne hortlayacak.
    Cevapla
  • MİNE 4 yıl önce Şikayet Et
    Evet çin uygur türklerine çoluk çocuk demedi zulmetti hemde alçakça görülmemiş eziyetlerle...ALLAH zalime haddini böyle bildirir bir yerde zulüm ve zina iki z arttı ise oraya bela yağarmış zelzele hastalık sel gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR