Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası sürpriz 'savaş' hamlesi!

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin ABD tarafından düzenlenen hava operasyonunda öldürülmesinin ardından bölgede sıcak gelişmeler yaşanıyordu... Bu gelişmelerin ardından ABD Temsilciler Meclisi, "İran ile olası bir savaşın finanse edilmesinin engellenmesini öngören" yasa tasarısını kabul etti.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2020 00:48 GÜNCELLEME 31.01.2020 01:00 DÜNYA
Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası sürpriz 'savaş' hamlesi!
Kasım Süleymani'nin öldürülmesi sonrası sürpriz 'savaş' hamlesi!

Demokratların çoğunlukta olduğu Temsilciler Meclisi Vekili Ro Khanna tarafından sunulan söz konusu tasarı, 175'e karşılık 228 oyla onaylandı.

 

 

Genel kurulda yapılan oylamada konuşan Khanna, Kongrenin, İran ile olası bir savaşı engellemek adına yasal yetkilerini kullanarak finansal kısıtlama getirmesi gerektiğini belirtti. 

"İRAN İLE GİRİLECEK BİR SAVAŞTA TEK BİR KURUŞUN ONAYLANMAYACAĞI GÖSTERİLMELİ"

 

 

Khanna, "Kongre, İran ile girilecek bir savaşta kullanılacak tek bir kuruşu dahi onaylamayacağını açık bir şekilde göstermeli." ifadelerini kullandı.

Öte yandan söz konusu tasarının Cumhuriyetçilerin kontrolündeki Senato'dan geçmesinin düşük ihtimal olduğu belirtiliyor.

İran'a yönelik savaşın finanse edilmesini engelleyen benzer bir tasarı geçen yıl Temsilciler Meclisinden geçmiş ancak 2020 Ulusal Savunma Yetki Yasası'ndan (NDAA) geçen ay çıkarılmıştı.

ABD, 3 Ocak'ta İran Devrim Muhafızları Ordusu'na bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi Mühendis'in de aralarında bulunduğu 10 kişiyi Bağdat Havalimanı'nda düzenlediği bir hava saldırısında öldürmüştü. 

İran Devrim Muhafızları Ordusu da 8 Ocak'ta ABD'nin Irak'taki Ayn el-Esed Hava Üssü'ne füze saldırısı düzenlemişti. 

KAYNAK : AA
YORUMLAR 27 TÜMÜ
  • SARP 4 yıl önce Şikayet Et
    Türk ten başka Müslüman yok bu dünyada artık bunu anlayın tek hakiki Müslüman biz biz. YA ALLAH BİSMİLLAH ALLAH U EKBER
    Cevapla
  • Tiyatro 4 yıl önce Şikayet Et
    Bıktık bu tiyatrolardan ...
    Cevapla
  • Aslanlıpaşa 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir tarafta İran Diğer Tarafta Suudi Arabistan birisi Şia diğeri harici selefi kafa ikiside müslüman değil ikiside islam düşmanı ömürleri müslüman kanı dökmekte geçmiş bunlar sapık fırkalar bid at ehli Allah şerlerinden korusun
    Cevapla
  • Gurbetci 27 4 yıl önce Şikayet Et
    Amin kardeşim güzel yazmışsın
    Cevapla
  • Hakan E. 4 yıl önce Şikayet Et
    Herşeyleri tiyatro bunların. İran islam devleti filan değil siyonistlerin maşası aletidir.Müslüman öldüren islam devleti mi olurmuş. 40 yıllık kokuşmuş tiyatronhala inanan varsa beynine tüküreyim
    Cevapla
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    bunlar zaten kardeş olan tiyatro it iti ısırmaz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR