Rusya'ya da sıçradı! Resmen duyuruldu: İki kişide virüs saptandı

Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ülkedeki ilk koronavirüs vakalarıyla karşılaşıldığını duyurdu. İki kişinin testleri pozitif çıktı.

ABONE OL
GİRİŞ 31.01.2020 16:22 GÜNCELLEME 31.01.2020 17:19 DÜNYA
Rusya'ya da sıçradı! Resmen duyuruldu: İki kişide virüs saptandı
Rusya'ya da sıçradı! Resmen duyuruldu: İki kişide virüs saptandı

Rusya hükümetinin koronavirüs nedeniyle Uzak Doğu Bölgesi’nde Çin ile olan sınırını kapatmasından bir gün sonra, Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova, ilk vakalara rastlandığını duyurdu.

 

 

Golikova, gazetecilere yaptığı açıklamada “Transbaykal ve Tümen bölgesinde iki kişide koronavirüse rastlandı. İkisi de Çin vatandaşı" dedi.

Golikova’ya göre, iki hasta sıkı gözetim altında ve gerekli tıbbi yardımı alıyor.

 

 

SEFERLER DURDURULACAK

Öte yandan, Rusya'da 1 Şubat’tan itibaren Çin ile yeni bir uçuş rejimi uygulanmaya başlanacak. Rus Aeroflot havayolu şirketinin Pekin, Şanghay, Guangzhou, Hong Kong’a; Çinli havayolu şirketlerinin Moskova’daki Şeremetyevo Havalimanı’na olan düzenli uçuşları dışında Çin’le olan seferler durdurulacak.

"HASTALAR İZOLE EDİLDİ"

Golikova, virüsün rastalanan vakalar nedeniyle ülkede yayılma riski olmadığını, hastaların izole edildiğini kaydetti. Golikova’ya göre, hafif ateşle akut solunum viral enfeksiyonu belirtileri görüldü. Durumları ise stabil.

Golikova’nın açıkladığı, koronavirüse karşı alınacak diğer tedbirler ise şöyle:

Rusya hükümeti, koronavirüsle mücadele kapsamında Çin vatandaşlarına iş vizesi vermeyi durdurmaya karar verdi. Hükümet, bu yönde hazırlık yapıyor.
Soçi’de yapılacak Rusya Yatırım Forumu’nun gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceğine dair karar hükümet tarafından pazartesi günü alınacak. Daha önce 12-14 Şubat tarihlerindeki forumun ertelenebileceği belirtilmişti.
Vuhan ve Hubei kentlerindeki Rusya vatandaşlarının tahliyesine başlanacak. Vuhan’da 300, Hubei’de 341 Rusya vatandaşı bulunuyor. Vatandaşlara Çin’de kalma veya yurda dönme seçenekleri sunulacak. Dönmeye karar verenler iki hafta karantinada kalacak. 

YORUMLAR 3
  • TOSUN 4 yıl önce Şikayet Et
    devamını dileriz idlibdeki çocukların masumların kanı yerde kalmaz inşaallah
    Cevapla
  • Suat kürt 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ve Çin Suriye de yaptığınız yanınıza karmı kalacağını mı sandınız
    Cevapla
  • Arif 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu cin tum dunyayi yakacak.Bombalayin sunlari toptan yok edin bunlar insanligi yok edecek
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR