Arap Birliği 'Yüzyılın anlaşması' kararını duyurdu

Arap Birliği, ABD Başkanı Trump'ın sözde barış planının tamamen reddedildiğini ve hiçbir şekilde dikkate alınmayacağını duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.02.2020 17:49 GÜNCELLEME 01.02.2020 18:22 DÜNYA
Arap Birliği 'Yüzyılın anlaşması' kararını duyurdu
Arap Birliği 'Yüzyılın anlaşması' kararını duyurdu

Mısır'ın başkenti Kahire'de olağanüstü toplanan Arap Birliği, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ortadoğu Planı'nı reddettiklerini belirtti. 

Açıklamada, Arap Birliği'nin ABD Başkanı Trump'ın Ortadoğu planını reddettiği ve bu planın barışa öncülük edemeyeceği belirtildi.

Arap Birliği'nin planın uygulanması için İsrail ile işbirliği yapmayacağı belirtilen planda, İsrail'in planı güç kullanarak uygulamaya çalışmaması gerektiği vurgulandı.

KALIN'DAN İLK YORUM

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Arap Birliği'nin kararı üzerine Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Kalın, "Doğru karar ama yine de ihtiyatlı olmakta fayda var." dedi.

ABBAS: TARİHE KUDÜS'Ü SATAN VEYA VAZGEÇEN BİRİ OLARAK GEÇMEYECEĞİM

Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas, Mısır'ın başkenti Kahire'deki Arap Birliği toplantısında yaptığı konuşmada, "Trump'ın Yüzyılın Anlaşması planını reddediyorum. Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim. Kudüs benim değil, hepimizindir. Planda Kudüs'ün İsrail'e ilhak edileceğini duyduğum an bunu kesinlikle kabul etmediğimi bildirdim" ifadesini kullanmıştı.

Abbas şöyle devam etmişti:

"İsrail'i 1988'den beri tanıdık. Bunun karşılığında, eski İsrail Başbakanı İzak Rabin de Filistin Kurtuluş Örgütü'nü Filistin'in meşru temsilcisi olarak kabul etti. ABD artık Filistin için dost bir ülke değil. Trump'la görüşmeyi de reddettim." 

 

 

YORUMLAR 92 TÜMÜ
  • murat 4 yıl önce Şikayet Et
    tepki vermeyen islam ülkeleri liderleri satılmış olanlardır, siz merak etmeyin bu müslüman topluluk bir araya geldiği zaman siyonitler kaçacak delik arayacak...
    Cevapla
  • saydemir 4 yıl önce Şikayet Et
    Aziziz milletimizle beraber aklı selim dünya müminlerine yine iş düşecek gibi gözüküyor(doğrusunu Allah bilir)İslam beldelerinde çember daralıyor,zafer İslamındır.
    Cevapla
  • Türküngücü 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz varya boşsunuz korkaksınız Dünyada filistine sahip çıkan tek ülke Türkiye
    Cevapla
  • Hacı Musa 4 yıl önce Şikayet Et
    Filistin davası Arap davası değil iman davasıdır. Kudüs'ün yahudiye teslim edilmesini alkışlayacak kadar alçalanlar dinden yana nasipsizler. Hatta Arap halklarına da ihanet içindeler. Bunların dininden de ırkından da kuşkulanmak gerekir. Şimdiye kadar 2 gün geçti. Arap birliği denen dinazorlar ancak yeni tepki veriyor. O da kendi halklarının ayaklanmasından korktukları için her halde. Tüm İslam aleminin gıkı çıkmıyor. Bir tek Türkiye ilk anda tepki gösterdi. Sonra bir avuç yahudi nasıl tüm Arap devletlerine kök söktürüyor diyoruz. İman kaybolmuş, vatanseverlik cetvelle bölünmüş yapay devletlerde zaten hiç olmadı. Bu durumda İzzet yerine zillet ile tanışmaya devam...
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Şeytanlar halkın tepkisinden korktukları için bunu yapıyorlar.Alttan alttan baskıyla zaman içerisinde kıvırtacaklar.Allah şerlerinden korusun.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR