Suriye’de karşı taarruz

Suriye Milli Ordusu (SMO), Bab güneyinde Rusya ve Esed kontrolündeki Tadif beldesine girdi. Onlarca rejim milisini etkisiz hale getiren SMO, Tadif’ten batıdaki Tel Rıfat yönüne doğru ilerlemeye başladı. Stratejik beldenin güneyindeki Rus uçak ve helikopterlerinin bulunduğu Kuveyris Hava Üssü de füzelerle vuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 02.02.2020 07:19 GÜNCELLEME 02.02.2020 07:24 DÜNYA
Suriye’de karşı taarruz
Suriye’de karşı taarruz

Suriye Milli Ordusu (SMO), Bab güneyinde Rusya ve Esed kontrolündeki Tadif beldesine girdi. Burada Rus askerlerinin kullandığı binaları temizleyen SMO güçleri, onlarca rejim milisini etkisiz hale getirerek Tadif’ten batıdaki Tel Rıfat yönüne doğru ilerlemeye başladı. Stratejik beldenin hemen güneyinde bulunan Kuveyris Hava Üssü de Grad füzeleriyle yoğun şekilde bombalandı. Halep ile Bab arasında bulunan bu üste Rusların çok sayıda helikopter ve uçağı bulunuyor. Buradaki hava araçlarının bombalı operasyonda zarar gördüğü belirtiliyor. Rus ordusu geçtiğimiz yıllarda bu üssü Pantsir ve S-200 hava savunma sistemleriyle donatmıştı. Taarruz sonrası Tadif’i boşaltan rejim ve Rus askerlerinin güney bölgelere çekildiği öğrenildi.

 

 

İDLİB’DE YENİ HAMLE

Katliamların yaşandığı İdlib’de ise Türkiye destekli muhalifler, işgalcilere yönelik yeni bir taarruza hazırlanıyor. Rejim ve İranlı teröristlerin Rus hava desteğiyle Maar’ed Numan’ı önceki gün ele geçirmesi sonrası Türk Silahlı Kuvvetleri kentte yeni askeri hamlelere girişti. Maar’ed Numan ilçesinin kuzeyindeki Serakib’e çıkan bütün yollar Türk askerleri ve muhaliflerce kesildi. Bölgede yeni kontrol noktaları oluşturuldu. Rus ve rejim bombardımanıyla insansızlaştırılmak istenen bölgede Türkiye, sınır hattına yönelen yeni göç dalgalarına izin vermeyecek. Suriyeli muhalifler, İdlib-Halep arasındaki cephe hatlarına konvoylar halinde intikal etti. Türkiye’den o bölgeye zırhlı araç sevkiyatı da son bir haftadır hızlandı. Komando taşıyan Kirpi tipi zırhlı personel taşıyıcıların dışında, zırhlı müdahale aracı ve iş makineleri de İdlib-Halep hattına gönderiliyor.



HALEP ÇEVRESİ KAYNIYOR

 

 

İdlib doğusundaki cephe hattında rejim milisi ve İranlı teröristlerden çok sayıda ölü olduğu belirtilirken, rejimin kullandığı tünellerin ele geçirilme görüntüleri muhaliflerin sosyal medya hesaplarında yayınlandı. Esed güçleri bu takviye asker gönderdiği noktalar ise muhalifler tarafından bomba yüklü zırhlı araçlarla hedef alındı. Özellikle Halep kuzeydoğusunda Afrin’e açılan kapı niteliğindeki Nubl-Zehra bölgesi bu tür patlamalarla sarsıldı. Bölgede Nubl-Zehra ile birlikte Tel Rıfat beldesi de Rusya ve PKK’lı teröristlerce ortak şekilde kullanılıyor. Sahada hareketlilik Fırat doğusunda da sürdü. Sınır bölgesindeki obüsler, Rasulayn güneyindeki PKK mevzilerini dün yoğun şekilde bombaladı.

Yenişafak

YORUMLAR 52 TÜMÜ
  • sait dbakır 4 yıl önce Şikayet Et
    allah yar ve yardimciniz olsn vurun o gavur rusu irani esedi geberip gitdnler kefereler allah belalarini versn
    Cevapla
  • Fahri25 4 yıl önce Şikayet Et
    Kimsesizlerin kimsesi türkiye allah yar ve yardımcım olsun.insanligin son kalesi...
    Cevapla
  • Rafael 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriyada bu rejim getməyince və Rusiya buradan rədd olmadıqca Suriyada sülh olmayacaq. Suriyaya sülhü yalnız bir dövlət bərqərar edə bilər. O da Turkiyədir
    Cevapla
  • Bozkurt 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya bizimle iyi geçin yoksa geniş topraklarını çin abd Hindistan gibi ülkeler işgal eder Türkiye'de doğalgazı petrolü bulunca vanayı kapatabilir
    Cevapla
  • Nefer 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrol kuyuları hedef alınıp tek tek vurulacak , suriye meselesi anında biter .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR