Rusya'dan kritik açıklama: Putin ve Erdoğan...

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında İdlib’deki durumla ilgili bir görüşme ihtimalini dışlamadıklarını, ancak henüz net bir tarih olmadığını kaydetti.

ABONE OL
GİRİŞ 06.02.2020 14:27 GÜNCELLEME 06.02.2020 15:56 DÜNYA
Rusya'dan kritik açıklama: Putin ve Erdoğan...
Rusya'dan kritik açıklama: Putin ve Erdoğan...

Peskov, Putin ile Erdoğan’ın İdlib konusunda görüşme ihtimaline ilişkin, “Henüz bu konuda kesin bir anlaşmaya varılmadı. Ancak bir görüşme olması ihtimalini dışlamıyoruz. Biliyorsunuz Putin de Erdoğan da gerekli gördükleri görüşmeler konusunda oldukça hızlı karar alıyor” dedi. 

 

 

"İKİ TARAF DA İDLİB'LE İLGİLİ ENDİŞE DUYUYOR"

Peskov, İdlib’deki gerginliğin artması durumunda Rusya ile Türkiye arasındaki anlaşmaların bozulma tehlikesi bulunup bulunmadığına ilişkin soruyu da yanıtladı.

 

 

Peskov’a göre, iki lider arasında gerçekleşen son temas iki tarafın da İdlib’deki durumla ilgili belirli endişelerinin bulunduğunu ortaya koydu.

Peskov, “Moskova’nın en büyük endişesi, İdlib’de terörist grupların birikmeye devam etmesiyle ilgili. Türkiye’nin sorumlu olduğu bölgede bu terör örgütlerinin saldırgan eylemleri devam ediyor. Bu saldırgan eylemler Suriye ordusuna ve Suriye’deki Rus askeri mevzilerine karşı yürütülüyor” dedi.

Peskov, karşılıklı temasların sürdüğünü, üst düzey temasların da mevcut olduğunu kaydetti.

YORUMLAR 5
  • vatantas 4 yıl önce Şikayet Et
    sehit edilen askerlerimizin intikami alinmali rus askerlerine aynisi yapilmali
    Cevapla
  • Vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    İdlib'e terörist getiren Eset, bunu rusya biliyor ve destekliyor. Aynı daes'e benzedi: batı daes' i yetiştirip yerleştiriyor, sonra orda terör var bahanesi ile gelip yerleşiyor. Aslında güzel ve taktikli bir oyun.
    Cevapla
  • SON YORUM 4 yıl önce Şikayet Et
    Rusya İdlib'i ve Akdeniz'den Irak sınırına kadar uzanan M4 karayolunu ne zaman işgal ederlerse o zaman barış görüşmeleri başlar. Başarılı Türk diplomasisi Dostumuz Rusya ile oturup ateşkes ilan eder. Siz de alkışlarsınız. Sonra da Afrin'e saldırmaya başlarlar. "Hatay'ı boşaltın" dediklerinde aklınız başınıza gelir belki.
    Cevapla
  • Ert 4 yıl önce Şikayet Et
    Tsk idlib şehir merkezinde ve kırsalda terör örgütlerini kendisi temizlensin ve bölgeyi silahsizlandirsin o zaman Rusların bahanesi kalmaz
    Cevapla
  • Tayfur 4 yıl önce Şikayet Et
    Orada yaşayan yerli halkın üstüne bombalar yağdırsınlar, karakollar kursunlar sonra yerli halk toprağını savununca terörist diye adlandırsınlar. halk terörist ise siz ne oluyorsunuz ? henüz isim bulamadım..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR