DSÖ'den son dakika koronavirüs kararı! Resmen yola çıkıyorlar

Son dakika haberi: Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve kısa sürede dünyanın birçok bölgesine yayılan ölümcül koronavirüs salgınıyla ilgili son dakika gelişmesi yaşandı. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), yeni tip koronavirüs (2019-nCoV) salgınının çıktığı Çin'e sağlık ekibi gönderileceğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 08.02.2020 23:26 GÜNCELLEME 09.02.2020 00:34 DÜNYA
DSÖ'den son dakika koronavirüs kararı! Resmen yola çıkıyorlar
DSÖ'den son dakika koronavirüs kararı! Resmen yola çıkıyorlar

Son dakika haberi: Geçtiğimiz haftalarda Vuhan'da ortaya çıkan ve yüzlerce insanın hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs için Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) harekete geçiyor. DSÖ liderliğindeki uluslararası ekibin ülkeye gönderilmesi konusunda Çin'den olumlu geri dönüş alındığı kaydedildi.

ÖZEL EKİP ÇİN'E GİDİYOR

Sağlık ekibi liderinin pazartesi ya da salı yola çıkacağı, üyelerin ise ülkeye daha sonra gideceği belirtildi.

ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezinden (CDC) sağlık uzmanlarının Çin'e gidecek ekip içinde bulunabileceği vurgulandı.

 

Ekiple ilgili detaylı bilgi paylaşılmazken, hazırlıkların tamamlanmasının ardından DSÖ'nün açıklama yapacağı kaydedildi.

VUHAN ŞEHRİ HAVADAN GÖRÜNTÜLENDİ

YENİ TİP KORONAVİRÜS SALGINI

Çin'in Vuhan kentinde 12 Aralık 2019'da ortaya çıkan yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu birçok ülke, Çin'de mahsur kalan vatandaşlarını tahliye etmeye başlamıştı.

Koronavirüsün, kısa sürede Vuhan'dan diğer şehir ve ülkelere yayılması üzerine DSÖ "acil durum" ilan etmişti.

Çin dışında 24 ülkeye ve Tayvan Adası'na yayılan salgın nedeniyle Çin'de 723, Filipinler'de ise 1 kişi hayatını kaybetmişti. Dünya genelinde virüs bulaşan kişi sayısı 34 bin 827'ye ulaşmıştı.

YORUMLAR 11 TÜMÜ
  • Sinan özlü 4 yıl önce Şikayet Et
    Zenğinler kulübü kahramanları yolda
    Cevapla
  • yaniyalan 4 yıl önce Şikayet Et
    723 ölüymüş kimi kandırıyosunuz en az üç sıfır daha ekle 723000 adamların nüfusu 1,5 milyar 723 olsa kimsenin ruhu bile duymaz bu kadar panik olmaz
    Cevapla
  • ... 4 yıl önce Şikayet Et
    doğu türkistana zulmünüzün karşılığı
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah kat be katını Amerika şeytanına musallat etsin.
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Hıv virüsü Afrika'dan tüm dünyaya yayıldı kaynağı çok geç fark edildi corona virüsü ise hıv kadar tehlikeli en azından kaynağı karantinaya alınmaya başladı, ülkeler önlem almaya başladı bu açıdan olumlu.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR