Mustafa Akıncı'ya sert tepki: Çatlak sesleri bastırırız!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın son dönemde yaptığı açıklamalarına KKTC'nin üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu tepki gösterdi. Eroğlu "KKTC halkı Türkiye'ye bağlıdır" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2020 08:44 GÜNCELLEME 10.02.2020 08:44 DÜNYA
Mustafa Akıncı'ya sert tepki: Çatlak sesleri bastırırız!
Mustafa Akıncı'ya sert tepki: Çatlak sesleri bastırırız!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın adada "acil federal çözüm" çağrısı yapmasına ilişkin farklı çevrelerden tepkiler gelmeye devam ediyor.

 

KKTC üçüncü Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada Akıncı'nın 'federal çözüm' çağrısı için "Çatlak sesleri bastırırız" ifadelerini kullandı.

KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı'nın "Adil federal çözüm içeren bir anlaşmaya tez zamanda ulaşılmazsa, adadaki Türk ve Rum toplumlarının bölünmüşlüğü kalıcı hale gelebilir. Acele etmemiz lazım. Bunca yıldan sonra bir dönüm noktasına, belirleyici bir ana geldik" sözlerini değerlendiren Derviş Eroğlu "Federasyonun olmayacağını biz biliyoruz, Akıncı'nın da bilmesi gerekiyor. Kendisi federasyon hayali içerisinde. Rumların istediği her şeyi verirseniz federasyon olur. Hayal içinde yaşama zamanı geçmiştir" dedi.

 

"KKTC HALKI AKINCI GİBİ DÜŞÜNMÜYOR"

Akıncı ile Kıbrıs Türklerinin aynı düşüncede olmadığını belirten Eroğlu, "Akıncı konuşurken KKTC halkı kendisiyle aynı düşüncede olduğunu zannediyor. KKTC halkı Türkiye'ye bağlıdır. Barış harekatı yapılmasayadı ne olacaktı? Gerçekleri KKTC halkı biliyor. Seçim için her şey mübahtır düşüncesinde olanlar, ancak milli davaya zarar verecektir. Biz buna fırsat vermeyeceğiz. Oy hesabıyla milli davayı çarpıtanlardan hayır gelmez" diye konuştu.

"SEÇİMLERDE ADAYIMIZ KAZANACAK"

KKTC seçimleriyle ilgili de konuşan Eroğlu, "Kamuoyu yoklamalarında iki adayın kalacağı, birinci turda seçimin bitmeyeceği, ikinci tura kalacağı belirtiliyor" ifadelerini kullandı.

"Anavatan Türkiye ile işbirliği içinde olan adayımızın (Ersin Tatar) kazanacağını düşünüyoruz" diyen Eroğlu sözlerine şöyle devam etti:

"Akıncı ve Akıncı gibi düşünenler, Türkiye'de aleyhine ses çıkarsa o derece menfatlerine diye düşünüyorlar. Zaten bu açıklamaları tansiyonu yükseltmek için yapıyorlar. Cumhurbaşkanı seçilmesi de mümkün değil gibi geliyor şu an için. Değişik planlarla seçim kazanmak mümkün değil. Ben de bu davaya bir ömür verdim. 19363'ten beri bu davanın içindeyim. Bu açıklamalar beni ve benim gibi düşünenleri rencide ediyor. Cevabın sandıkta geleceğini düşünüyorum."

"ÇATLAK SESLERİ BASTIRIRIZ"

Eroğlu ayrıca "Türkiye hepimizin ana vatanıdır. Zaman zaman her ülkede olduğu gibi bizim ülkemizde de çatlak sesler var. Değişik politika izleyenler de var ama çok şükür ki onların da sayısı az. O sesleri biz bastırırız" diye konuştu.

YORUMLAR 9 TÜMÜ
  • Atakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Akıncı kaşınma abuk subuk konuşma edebinle otur ne halt ediyorsan et ama boşboğazlık etme
    Cevapla
  • halıcı 4 yıl önce Şikayet Et
    yunan çocuğu
    Cevapla
  • mert 4 yıl önce Şikayet Et
    göreceksiniz not alinsecimi kaybeder kaybetmez rumlara iltica edecek alcakm hain
    Cevapla
  • Nizamettin Öztürk 4 yıl önce Şikayet Et
    Yunanlının söyleyemediği lafları bu cumhur başkanım söylüyorsa, Türklüğünden şüphe ederim.
    Cevapla
  • İlhami 4 yıl önce Şikayet Et
    Ben Kıbrıs'ta Türkiye'yi seven insan görmedim. Bir dahaki seçimde bu adam kazanırsa zaten söylediklerim ispatlanmış olacak. Bizlerin hayal ettikleri hayatı yaşıyorlar ama hiç birinde din yok, ima yok, şükür yok. Besle kargayı oysun gözünü. Ne büyük milletiz ki bu kadar vatan haininin arasında parçalanmıyoruz. Dualarım vatanını milletini sevenler için...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR