Fetva verip Erdoğan'ı hedefe koydular! Bi' tuhaf Diriliş Ertuğrul ve Kurtlar Vadisi kararı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Mısır'ın Türk dizilerini hedef alan skandal adımlarına bir yenisi daha eklendi. Mısır'da, ülkenin resmi ve en büyük fetva organı, Türk dizilerinin hiçbir şekilde izlenmemesi gerektiği duyurdu. Yapılan son dakika açıklamasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da hedef gösterildi.

ABONE OL
GİRİŞ 10.02.2020 14:16 GÜNCELLEME 11.02.2020 14:30 DÜNYA
Fetva verip Erdoğan'ı hedefe koydular! Bi' tuhaf Diriliş Ertuğrul ve Kurtlar Vadisi kararı
Fetva verip Erdoğan'ı hedefe koydular! Bi' tuhaf Diriliş Ertuğrul ve Kurtlar Vadisi kararı

Orta Doğu'da Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), Suudi Arabistan ve Mısır'ın Türk dizilerini hedef alan skandal adımlarına bir yenisi daha eklendi. Mısır'da, ülkenin resmi ve en büyük fetva organı Yüksek Fetva Konseyi (Dâru'l-İftâ), yayımladığı bir açıklamayla, Türk dizilerinin hiçbir şekilde izlenmemesi gerektiğini kaydetti. Kurumun skandal açıklamasında "Diriliş Ertuğrul" ve "Kurtlar Vadisi" dizilerinin isimleri de zikredilerek, Türkiye'nin bu diziler yoluyla Orta Doğu'da nüfuz oluşturma peşinde koştuğu iddia edildi.

 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'I DA HEDEF GÖSTERDİLER

 

Mısır Yüksek Fetva Konseyi'nin açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da açıkça hedef alındı. Skandal açıklamada, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Orta Doğu'da Osmanlı Devleti hakimiyetini yeniden canlandırmak istediği iddia edildi. Açıklamada, "Erdoğan, bu dizileri kullanarak, Osmanlı'nın bir zamanlar yönettiği Arap ülkelerini yeniden kontrol altına almaya çalışıyor" savunması yapıldı. Mısır'da Sisi cunta yönetimi son dönemde İsrail, Yunanistan ve Güney Kıbrıs Rum Kesimi ile yakınlaşma politikası güdüyor.

DAHA ÖNCE DE ENGELLEMİŞLERDİ AMA FAYDA ETMEMİŞTİ: ARAP HALKI İZLEMEYE DEVAM EDİYOR

2018 yılında Dubai merkezli Suudi medya grubu MBC, Türk dizilerini yayından kaldırma kararı almıştı. Orta Doğu genelinde reyting rekorları kıran Türk dizilerinin kaldırılma kararı şaşkınlıkla karşılanmış, temel motivasyonun ise siyasi olduğu belirtilmişti. BAE'nin bölgede başını çektiği ittifakın yasak kararıyla Türkiye'nin bölgedeki yumuşak gücünü ve halk nezdindeki itibarını baltalamayı hedeflediği değerlendirilmişti. Bu türden skandal açıklamalara ve yönlendirme çabalarına rağmen, Türk dizileri çeşitli Arap ülkelerinde, özellikle internet siteleri üzerinden milyonlarca insan tarafından ilgi ve merakla izleniyor.

KAYNAK : Mecra
YORUMLAR 148 TÜMÜ
  • harun 4 yıl önce Şikayet Et
    Arap kardeslerimizde uyaniyor artik yavas yavas ozumuze donuyoruz yakinda kurt kardeslerimizde ayrilik yolunu birakacak yeni selehaddinler cikaracak icinden apolar degil iste o zaman dunyada zulmler bitecek
    Cevapla
  • Hasret 4 yıl önce Şikayet Et
    Ne demişler, it ürür kervan yürür
    Cevapla
  • muhafız 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikan Dizilerini İzleyin siyonistin uşakları
    Cevapla
  • Doğan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar cenabet gezenleri pek severler ben bunların abdestinden namazında şüphe var ne severmiş gevurları
    Cevapla
  • Eyüboğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    İsrail-Abd-AB haçlı birliği kontrolü rahatsızlık vermiyor, müslüman Türk kontrolü kahrından gebertiyor!!! Uşak rejimler!!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR