Yunanistan’dan skandal açıklama: İşe yararsa kullanacağız

Yunanistan Göç ve Sığınma Politikaları Bakanı Notis Mitarakis, "Göçmenler için yüzen bariyer sisteminin olumlu sonuç verip vermeyeceğini görmek için bir deneme süresi olacak. İşe yararsa kullanacağız" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2020 06:42 GÜNCELLEME 11.02.2020 07:48 DÜNYA
Yunanistan’dan skandal açıklama: İşe yararsa kullanacağız
Yunanistan’dan skandal açıklama: İşe yararsa kullanacağız

Yunan hükümetinin Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanmasına yönelik planının ancak etkili olduğu halde uygulanacağı bildirildi.

 

 

Yunanistan Göç ve Sığınma Politikaları Bakanı Notis Mitarakis bir gazeteye, muhalefet partileri ve birçok sivil toplum kuruluşunun (STK) tepkisine yol açan yüzen bariyer projesi hakkında konuştu. 

Mitarakis, ''Yüzen bariyer sisteminin olumlu sonuç verip vermeyeceğini görmek için bir deneme süresi olacak. Eğer göç akınını azaltmada etkili olmazsa, sonuç vermeyen bir çaba olacak'' ifadelerini kullandı.

 

 

YÜZEY BARİYERLERLE SET YAPMAYI PLANLIYORLAR

Yunan hükümeti, Ege adalarındaki düzensiz göçmen geçişlerini engellemek amacıyla yüzen bariyer kullanılacağını açıklamıştı. 2 bin 700 metrelik bariyerin, 50 santimetresi denizin üzerinde kalacak şekilde 1 metre 10 santimetre yüksekliğinde olmasının ve yanıp sönen ışıklarla donatılmasının planlandığı duyurulmuştu. 

Ana muhalefet partisi SYRİZA yayımladığı açıklamada, hükümetin yüzen bariyer kullanma planını ''insanlık dışı'' olarak nitelendirmiş, ''halkımızın dayanışma duygusunu ve insanlığını rencide eden, Avrupa ve uluslararası standartları ihlal eden bir utanç eylemi'' ifadelerini kullanmıştı.

Uluslararası Af Örgütü Yunanistan Direktörü Gavriil Sakelaridis ise yüzen bariyer planının iltica hakkı gibi temel hakları ihlal ettiğini savunmuştu.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • crm 4 yıl önce Şikayet Et
    rabbim senide en az o göçmenleri yaşadıkları ile imtihan etsin inşaallah.
    Cevapla
  • mistoria 4 yıl önce Şikayet Et
    Kapıları açıp Türkiye'yi rahata kavuşturup, bu yunanistan ile diğer Avrupa ülkelerini zora sokmamız çok iyi olur. 40 yıl sonra da zaten Avrupalı değil, Suriyeli diye bahsederiz. :))
    Cevapla
  • Hasan Yedel 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah lanet etsin ...
    Cevapla
  • Nesrin KURNAZ 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu yüzen bariyerleri hangi hat üzerine yani yunan kıyılarına kaç metre mesafede kuracaklar, bizim kıt'a sahanlığımızı yada uluslar arası deniz hukukunu ihlal etmeye kalkmasın bu şımarık yorgisler, mültecileri bahane ederek!..
    Cevapla
  • msg 4 yıl önce Şikayet Et
    Şanı büyük Allah ında onlarla ilgili planı vardır mutlak.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR