ABD'den dikkat çeken İdlib açıklaması

ABD'den, James Jeffrey'in Ankara ziyareti öncesi gerginliğin arttığı İdlib ile ilgili bir açıklama yapıldı. Açıklamada İran, Rusya ve Esad'a çağrı yapılırken, görüşmelerde, Türkiye ile Suriye'deki krize birlikte siyasi çözümün nasıl bulunacağının ele alınacağı kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 11.02.2020 15:15 GÜNCELLEME 11.02.2020 17:11 DÜNYA
ABD'den dikkat çeken İdlib açıklaması
ABD'den dikkat çeken İdlib açıklaması

ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey 12 Şubat Çarşamba günü (yarın) Türkiye'ye gelecek ve bir dizi görüşme gerçekleştirecek.

 

Jeffrey'in ziyareti öncesi Washington yönetiminden bir mesaj yayımlandı.

Büyükelçilikten yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

"Büyükelçi Jeffrey, Esad rejiminin Rusya'nın desteğiyle İdlib'de gerçekleştirdiği istikrarsızlaştırıcı askeri saldırıyı ve Suriye'deki ihtilafa siyasi çözüm bulmak için birlikte nasıl çalışabileceğimizi ele almak üzere Ankara'da üst düzey Türk yetkililerle görüşecektir.

Rusya, İran rejimi, Hizbullah ve Esad rejiminin istikrarsızlaştırıcı faaliyetleri, BMGK'nın 2254 sayılı kararı uyarınca ateşkesin tüm Suriye'de tesisini ve Suriye'nin kuzeyinde bulunan yerlerinden edilmiş yüz binlerce insanın güven içinde evlerine dönmelerini engellemektedir.

Derhal ateşkes ilan edilmesi ve insani yardım kuruluşlarının kesintisiz bombardımanlardan kaçan yüz binlerce insanın acılarını hafifletmek amacıyla çatışmalardan etkilenen bölgelere tam erişiminin sağlanması çağrısında bulunuyoruz."

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • 01adana 4 yıl önce Şikayet Et
    hahaha çözüm getirdiginiz ülkeler ihya oldu sayenize aman suriyeye çözüm getirmeyin
    Cevapla
  • Ümit Yaşar 4 yıl önce Şikayet Et
    bi siz eksiktiniz çakal ABD
    Cevapla
  • sedat 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed'in hiç bir gücü yoksa o zaman niçin Esed öldürülmüyor. Esed Süleymani'den daha mı güçlü, hayır.Peki o zaman neden hala ayakta.Sorunun cevabı şu ; Öldürmek istemiyorlar. Tabii burada Amerika ve İsraili kastediyorum.Batılı emperyalistler,Amerika,Rusya,İsrail ve bizdeki uzantıları için Esed bulunmaz bir nimet.Böyle kendi halkını peynir ekmek gibi doğrayan bir lideri nereden bulacaklar bir daha. Sizce demokratik yollarla iktidara gelen bir Suriye lideri Esed kadar batının köpeği olabilir mi.Emperyalistler kendi elleri kana bulaşmadan bu Sünni katliamını Esed eliyle yapmaktadırlar. Dünyada çoğalan Sünni İslamdır Bunu bilen Emperyalist kafirler Esed'i yok etmezler.
    Cevapla
  • alçak namussuzlar 4 yıl önce Şikayet Et
    görüşme falan yok kardeşim. yıllardır görüşülüyor birşey olduğu yok. olmasıda istenmiyor zaten, ki isteseler olurdu. insanlar ölmeye devam ediyor. bahçeye giren eşek misali tek çare sopa kalmıştır ve onunda acele olarak yapılması gerekiyor. bu kadar insanın bırakın gideceği yeri sığacağı yer kalmadı artık.
    Cevapla
  • alara 4 yıl önce Şikayet Et
    eee suriyenin güneyinde kendi teröristlerinin yerinden ettiği suriyeliler nolucak topunuz defolun suriyeden türkiye çözümü kendi bulur
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR