Dünya sessiz ve çaresiz: Bugüne kadar Çin dışından gelen en ürkütücü haber

Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye yakın bir kasabada 6 yeni tip koronavirüs (Kovid-2019) görülmesinin ardından 10.000 kişi karantina altına alındı. Bu karantinanın Çin dışında uygulanan en büyük ve ilk toplu karantina olduğu kaydedildi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2020 10:41 GÜNCELLEME 13.02.2020 15:32 DÜNYA
Dünya sessiz ve çaresiz: Bugüne kadar Çin dışından gelen en ürkütücü haber
Dünya sessiz ve çaresiz: Bugüne kadar Çin dışından gelen en ürkütücü haber

Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını yayılmaya devam ediyor. Çinli yetkililer ülke genelindeki can kaybının 1368'e, toplam vaka sayısının ise 59 bin 883'e yükseldiğini duyurdu.

 

SALGIN DÜNYADA DA ARTTI

Sadece Çin'i değil dünyada da salgının boyutu artmış durumda. Çoğu ülke yeni önlemler almaya devam ediyor.

 

Fotoğraf AFP...

ÇİN DIŞINDAKİ EN BÜYÜK KARANTİNA

Vietnam'ın başkenti Hanoi'ye 40 km uzaklıktaki Son Loi kasabasında, 6 Kovid-2019 vakasının görülmesinin ardından toplam 10.000 kişi karantina altına alındı.

Bu karantinanın Çin dışında uygulanan en büyük ve ilk toplu karantina olduğu kaydedildi.

Fotoğraf AFP....

"KALABALIK ORTAMLARDAN UZAK DURUN" UYARISI

Vietnam Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "13 Şubat 2020 itibariyle, Son Loi'deki salgın bölgesine acil karantina uygulayacağız" denildi. Fransız haber ajansı AFP'nin ulaştığı bazı kasaba sakinleri, dışarı çıkamadıklarını belirterek, yetkililerin kendilerine kalabalık ortamlarda bulunmamalarını istediğini söyledi.

POLİS, KASABANIN GİRİŞİNDE  NÖBET TUTMAYA BAŞLADI

Bölgeden gelen ve AFP'nin geçtiği fotoğraflarda, kasabanın etrafına güvenlik güçleri tarafından kontrol noktaları kurulduğu görüldü. Vietnam polisinin ise bu noktalarda nöbet tutmaya çalıştığı karelere yansıdı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 24 TÜMÜ
  • Ferit 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD Çinlilerin işini bitirdi. Yeni savaş türünü icat ettiler. Artık nükleer savaşın yerine biyolojik savaş kapıdadır
    Cevapla
  • misafir8 4 yıl önce Şikayet Et
    ABD hiç savaşmadan, korkuyla, kendi insanlarını aç bırakan, izole eden ülkeler oluşturdu. 2.000.000.000 da 500 kişi, yaşlıları ve kronikleri ( zaten hasta olanlar) çık. Ölü sayısı 250. iki milyarda 250 kişi. on milyonda, ikibuçuk kişi eder. 70 milyonda 16 kişi eder. şakamısınız? inş hesap dorudur. rakam çok olunca karıştı
    Cevapla
  • hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    Virüs çok yavaş ilerliyor o kadar çok insan var ki bu hızla hiç kimseye bir şey olmuyor sayılır bu kafirler bir günde 3500 uyguru idam ettiler bunlar insan değil ucube bir yaratık gurubu ve uzak doğuda inanç yok büyük çoğunluk dinsiz ateist inananlar da budizm ve konfuçyus gibi saçma sapan dinlere inanıyorlar Allah hidayet versin bunlara
    Cevapla
  • Einsam 4 yıl önce Şikayet Et
    Nasil hizli yayılmıyor son 2 gunde vaka sayısında binlerce insan farkı var öndeki günler ortalama 80 kişi ölürken bugün 250 ceset ortaya çıktı.Tabi bunlar uyduruk rakamlar gerçek veriler açıklanmıyor.Bu durumu en iyi izah eden cinli bir iş adamı yaklaşık 1 hafta önce 50 bin kişinin öldüğünü açıklamıştı.
    Cevapla
  • Kizmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Dogru söylüyorlar Allahine dopasi yol gözüne soksun Uygur Turklerini öldürmenin cezasini çekiyorlar.
    Cevapla
  • hakkı coşkun 4 yıl önce Şikayet Et
    örtülü kadınların örtülerini açıyordular şimdi nasılda kapanıyorlar...hemde tesettüre çok dikkat ediyorlar.
    Cevapla
  • Furkan 4 yıl önce Şikayet Et
    en iyi yorum
    Cevapla
  • ABDULLAH 4 yıl önce Şikayet Et
    Dıkkat ettinizmi çinde ,Japonyada ,viyetnamda güney korede virüs görülüyor ama ne hikmetse ABD ye bol bol rest çeken hemen hemen hergün roket testi yapan Kuzey Kore de virüs etkisi yok ne ilginç Güney Korede var ama Kuzey Korede yok virüslerdemi roketlerden korkar oldu çine sınır olduğu halde vay arkadaş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR