İtalya'da ortalık karıştı! 'Biz de Türkiye gibi yapmalıyız'

İtalya'da ana muhalefet lideri Matteo Salvini, hükümetin Libya'da tarafsız kalma politikasını eleştirdi. Salvini, Türkiye gibi yalnızca meşru Libya hükümetiyle görüşülmesi gerektiğini söyledi. Salvini, "Libya'da artık güvenilir bir muhatap değiliz. Libya'ya bizden daha uzak olan Türkiye asker yolluyorsa, İtalya işini yapmadığı içindir" dedi.

ABONE OL
GİRİŞ 13.02.2020 20:33 GÜNCELLEME 13.02.2020 20:33 DÜNYA
İtalya'da ortalık karıştı! 'Biz de Türkiye gibi yapmalıyız'
İtalya'da ortalık karıştı! 'Biz de Türkiye gibi yapmalıyız'

Roma'daki Yabancı Basın Derneği'nde bir basın toplantısı düzenleyen Salvini, dün Senato'da yapılan oylamayla dokunulmazlığını yitirmesi ve yargılanmasının önünün açılması dahil ulusal ve uluslararası konularda soruları yanıtladı.

 

MUHALEFET LİDERİNDEN LİBYA İTİRAFI

Salvini, Libya krizi konusunda mevcut İtalyan hükümetinin politikalarına karşı çıktı, hükümetin hem Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti Başbakanı Fayez al Sarrac hem de General Halife Hafter ile görüşmesini eleştirdi.

 

"BEN MEŞRU HÜKÜMETLE GÖRÜŞÜYORUM"

Eski Başbakan Yardımcısı ve İçişleri Bakanı Salvini, Libya'da halen meşru olarak tanınmış bir hükümetin bulunduğunu vurgulayarak, "Ben meşru olarak tanınan hükümetten muhataplarla konuşuyordum. O hükümetin İçişleri Bakanı, Başbakan Yardımcısı ve Başbakanı ile görüşüyordum" dedi.

Salvini, İtalya Başbakanı Giuseppe Conte'nin geçen ay Roma'daki başbakanlık sarayında, hem Hafter hem de Sarrac ile görüşme girişiminde bulunmasını da "gerçeküstü" diye niteledi.

İTALYA HEM SARRAC İLE HEM DE HAFTER İLE GÖRÜŞÜYOR

İtalyan hükümeti, Libya'da siyasi çözüm için tüm taraflarla diplomatik ilişkilerin sürdürülmesi gerektiğini savunuyor ve iki tarafla da görüşmelere devam ediyor. Son olarak dün Sarraj ile bir araya gelen İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio'nun bugün de Hafter ile görüşmesi bekleniyor.

 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Süleyman ŞİŞMAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Acilen bir Uçakgemisi edinmemiz gerekli.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Orta yollu bir ülkeyi ekonomik olarak bittirmek istiyorlarsa bir uçak gemisi alsınlar. uçak gemileri her yönden çok maliyetlidir.
    Cevapla
  • osmanoğlu2023 4 yıl önce Şikayet Et
    korkmayın şu an avrupa araba pazarı bir krizin içinde dolaysıile biz libyada bulunduğumuz surece bunlar çizmeyi aşamazlar...
    Cevapla
  • masonbuster 4 yıl önce Şikayet Et
    Trump amcasından izin alamamıştır.
    Cevapla
  • Divriği 4 yıl önce Şikayet Et
    Uyan müslüman
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 4 yıl önce Şikayet Et
    libya içimizdeki ihanetlerinin yüzünden italyanlara verilmişti. şimdi ki oyunda aynı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR