Suriye'de tansiyon yine fırladı! Helikopterler arka arkaya düşürüldü

Suriye'den gelen son dakika haberine göre; Esed rejimi güçlerine ait bir helikopterin düşürüldüğü duyuruldu. Helikopterde bulunan 2 pilotun da öldüğü aktarıldı. Bölgede şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ederken, 3 gün önce de İdlib Serakib'de yine rejime ait helikopter vurularak düşürülmüştü.

ABONE OL
GİRİŞ 14.02.2020 16:29 GÜNCELLEME 16.02.2020 09:04 DÜNYA
Suriye'de tansiyon yine fırladı! Helikopterler arka arkaya düşürüldü
Suriye'de tansiyon yine fırladı! Helikopterler arka arkaya düşürüldü

Gerginliği arttığı Suriye'den son dakika haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde rejime ait bir helikopteri düşüren muhaliflerin, İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi içindeki batı Halep kırsalında yine Beşşar Esed rejimine ait bir helikopteri düşürdüğü açıklandı. Helikopterde bulunan 2 pilotun da öldüğü aktarıldı. 

 

ŞİDDETLİ ÇATIŞMALAR YAŞANIRKEN DÜŞÜRÜLDÜ

 

Muhalifler ve rejim güçleri arasında batı Halep kırsalında şiddetlenen çatışmalar devam ederken, Halep kent merkezi yakınlarından havalanan bir helikopter, muhaliflerin cephe hatlarına yöneldi. Cephe hatlarından geçişi sırasında Kuptan el-Cebel mevkinde açılan ateşte helikopterin isabet aldığı, dumanlar yükselerek düştüğü görüldü. 

Helikopterin enkazından bir görüntü...

UÇAK ÜSSE GERİ DÖNDÜ

Öte yandan muhaliflere ait uçak gözlemevine göre, rejimin Hama askeri havaalanından kalkan bir savaş uçağı, kulenin helikopterin düşürülmesiyle ilgili uyarısı üzerine piste geri döndü.

Helikopterin enkazından bir görüntü...

ÜÇ GÜN ÖNCE DE HELİKOPTER DÜŞÜRÜLMÜŞTÜ

İdlib'in Serakib ilçe merkezinin batısında da 3 gün önce rejime ait helikopter düşürülmüş ve içindeki 3 kişi hayatını kaybetmişti.

ESED VE RUSYA İDLİB'İ VURDU

Suriye'de Beşşar Esed rejimi ve Rusya'nın İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki yerleşimlere düzenlediği saldırılarda toplam 8 sivil hayatını kaybetti.

KONSEY TOPLANDI

Kremlin Basın Merkezinden yapılan açıklamada, Putin'in Rusya Güvenlik Konseyini topladığı bildirildi. İdlib'deki durumun ele alındığı belirtilen açıklamada, "Terör gruplarının faaliyetleriyle İdlib'de gerginleşen duruma ilişkin görüş alışverişinde bulunuldu" ifadelerine yer verildi.

KAYNAK : Haber7, AA
YORUMLAR 86 TÜMÜ
  • ekreem 4 yıl önce Şikayet Et
    eger suriyede söz sahibi olmak istiyorsanız muhalifleri hava savunma sistemleri ile donatmanız gerek orda hava savunma sistemi kurmazsanız orda bulunmanız hiçbir işe yaramaz
    Cevapla
  • 4343 4 yıl önce Şikayet Et
    Afgan mücahitler ruslara karşı olan savaşı stinger füzelerle kazanmıştı. Verin stingerleri. ÖSO'ya görün savaşın rengi nasıl değişiyor.
    Cevapla
  • Fatih 4 yıl önce Şikayet Et
    Konusmasi kolay, ve Türkiye deki inanc siz kesimin basarılı muhalefeti nedeniyle, yine 100.000lerce müslüman olume terk edilmiyor. Esedekber demediler Allahuekber dediler diye. PKK meraklılarının olduğu yerlere yerlestirilse idlib den cikmak zorunda olanlari, gerekirse bizim ülkede
    Cevapla
  • Rafet demir 4 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM suriyeyi emperyalis düşmanlardan kurtar CESUR suriye ordusunu koru tum ulkeyi istiklal savasinda oldugu gibi tum toprakları düşman işgalinden kurtar şenli TURK ORDUMUZU KORU ARTIK BIR ŞEHIT VERMEDEN ülkemize dönmelerini nasip et kendi ülkemizi koruyalim
    Cevapla
  • uc bes 4 yıl önce Şikayet Et
    Cok sukur Allahim.Onca masum insanlarin ustune varil bombasi atanlari HELAK et .Sam yonetimini en kisa surede helak et.Rusyayi ve iran milislerini helak et yarabbim.Sen turk ordusunu ve osonun ayagina tas deydirme onlari koru Yarabbim.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR