Eleştiri okları Şi’nin üzerinde! Başından beri biliyormuş

Çin’de yayınlanan ses kaydı, Pekin yönetiminin virüs tehlikesinden en başından beri haberdar olduğunu bir kez daha ortaya koydu. Ses kaydında, Devlet Başkanı Şi’nin, 7 Ocak’ta virüsle mücadele konusunda talimat verdiği duyuluyor. Ancak Pekin yönetimi, kamuoyuna ocak ayı sonuna kadar bir bilgilendirme yapmamıştı.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2020 08:04 GÜNCELLEME 17.02.2020 09:17 DÜNYA
Eleştiri okları Şi’nin üzerinde! Başından beri biliyormuş
Eleştiri okları Şi’nin üzerinde! Başından beri biliyormuş

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve yüzlerce kişinin ölümüne neden olan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına zamanında müdahale etmemekle suçlanan Pekin yönetimine yönelik tepkiler sürerken yeni bir gelişme yaşandı. Çin devlet medyası, Devlet Başkanı Şi Cinping’in yeni bir ses kaydını yayınladı. Ses kaydına göre, Çin yönetimi Kovid-19’un potansiyel tehlikesinden, kamuoyuna yapılan açıklamadan çok daha önce haberdarmış.

7 OCAK’TA TALİMAT VERDİ

Şi’nin görev süresinin en büyük siyasi sorunlarından biri olan salgının ilk günlerinde, Çin liderinin hükümetin salgına yaklaşımına yönelik eleştirilere neden olan sessiz bir rol oynadığı görülüyordu. Ancak 3 Şubat’ta kaydedildiği belirtilen ses kaydında Şi’nin, 7 Ocak’ta virüsle mücadele konusunda talimat verdiği duyuluyor. Şi’nin talimatına rağmen Pekin yönetiminin Ocak ayı sonuna kadar kamuoyuna bir açıklama yapmaması ise kafaları karıştırdı.

 

 

GÖZ BOYAMA ÇALIŞMASI

Şi, ses kaydında ayrıca, “22 Ocak’ta salgının hızlı yayılması ve önleme ve kontrol zorlukları ışığında, Hubey eyaletine giriş ve çıkışlara sıkı kontroller uygulanması emrini verdim” ifadelerini kullanıyor. Çin halkı ise, kaydın, tehlikeden haberdar olan yönetimin halka açıklama yapmayan yönetimin “ilk günden beri mücadele ediyoruz” şeklinde bir göz boyama faaliyeti olduğunu belirterek, aslında virüs tehlikesinin hasıraltı edilmeye çalışıldığını gözler önüne serdiğini ifade etti.

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Vatan 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin fetösü çalışmaya başlamış
    Cevapla
  • Sûleymaň 4 yıl önce Şikayet Et
    Nemrut sivri sinekten bunlarda virüs ve çekirgeden
    Cevapla
  • davut 4 yıl önce Şikayet Et
    Firavun SİNEK Şimdiki zamanda ise Virüs Herşey Bence Çok normal gelişiyor. ALLAH bir sebep veriyor.
    Cevapla
  • bulent 4 yıl önce Şikayet Et
    çinde bir chp olsaydı virüs daha olgunlaşmadan dünyanın haberi olurdu
    Cevapla
  • yokcu 4 yıl önce Şikayet Et
    süper
    Cevapla
  • Ethem 4 yıl önce Şikayet Et
    Yorum şüper chpkkli ğüruh evrene mesaj yollar dı
    Cevapla
  • SİNAN 4 yıl önce Şikayet Et
    Bayıldım! Harika bir yorum.
    Cevapla
  • Hüseyin 4 yıl önce Şikayet Et
    Çin'e karşı çok ciddi bir koz ele geçirdiler. Her açıdan kullanıyorlar. Ama Çin anakarası Hong Kong değil. Hong Kong'daki gibi taşkınlık yaparlarsa tankların altında çiğnerler adamı hiç gözyaşına bakmazlar daha önce yaşandı....
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR