Rejime çifte darbe: Yüzlerce asker öldü

İdlib’de sivillere saldıran Şam rejimi, TSK’nın yanı sıra son dönemde muhaliflerden de darbe üstüne darbe alıyor. Son 15 günde İdlib ve Halep’teki karşı saldırılarda yüzlerce rejim askeri ölürken 3 helikopteri vuruldu, 25 tank, 14 araç, 8 uçaksavar ve 5 rampa imha edildi.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2020 07:57 GÜNCELLEME 17.02.2020 09:09 DÜNYA
Rejime çifte darbe: Yüzlerce asker öldü
Rejime çifte darbe: Yüzlerce asker öldü

Askeri muhalifler ve Beşşar Esed rejimi karşıtı silahlı gruplar, rejim güçlerinin saldırılarına karşı düzenledikleri operasyonlarda, son iki haftada İdlib’de yüzlerce rejim gücünü etkisiz hale getirdi. Rusya-İran destekli Esed rejimi ile muhalifler arasında İdlib ve Halep’te bir ayı aşkın süredir şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Çatışmalar ve muhaliflerin düzenledikleri karşı operasyonlar sonucunda rejim güçleri saflarında büyük zayiat yaşandı. Muhalifler, son bir haftada Esed rejimine ait biri İdlib’in güneyinde, diğeri de Halep’in batı kırsalında 2 helikopteri düşürdü. 1 helikopteri de hasar vererek kullanım dışı bıraktı. Diğer yandan, bu ayın ilk iki haftasında rejime ait 14 araç, 25 tank, 8 uçaksavar rampası, 2 hafif zırhlı araç, 3 zırhlı personel taşıyıcı (ZPT), 5 çok namlulu roketatar (ÇNRA) rampası, 2 insansız hava aracı (İHA) ve 2 adet iş makinası imha edildi, yüzlerce rejim unsuru etkisiz hale getirildi. Aynı süre zarfında muhaliflerin 5 tank, 3 ZPT, bir hafif zırhlı uçaksavar Şilka, bir iş makinası ve 106 milimetrelik top ele geçirdiği kaydedildi. Bu arada son 2 gündür Rusya hava desteğini alan rejim güçleri, Halep’in batı kırsalında Kefer Naha, Mansura, Acil ve Uveycil köyleriyle Raşidin Şemaliyye ve Buhus İlmiyye bölgelerini ele geçirdi.

2018 Eylül ayında Rusya ile Ankara arasındaki Soçi mutabakatından bu yana rejim ve destekçilerinin İdlib’e saldırılarında 1800’den fazla sivil can verdi. Ocak 2019’dan bu yana ise Suriye-Türkiye sınırı yakınlarına göç edenlerin sayısı 1 milyon 794 bine ulaştı. Sınırın sıfır noktasındaki Atme kasabasında çadır kentlerin nüfusunun 500 bini bulduğu belirtiliyor. Kamplara gidemeyip sınıra yakın yerlerdeki boş arazilere sığınanlara ise Türk Kızılay’ı çadır, yiyecek, giyecek ve hijyen yardımında bulunuyor.

 

 

YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • İbrahim 4 yıl önce Şikayet Et
    Suriye'de oyun içinde oyun var dikkat etmemiz ve girmemiz lazim
    Cevapla
  • Recepci 4 yıl önce Şikayet Et
    Uçak düşürecek ,omuzdan atılacak füzeleri yok , o zaman niye çkkıyorsun meydana. Bu uçak savar füzeleri olsaydı çooktan biterdi bu savaş
    Cevapla
  • vatansever 4 yıl önce Şikayet Et
    bir dönem şamda dahi çembere alınan esad abd nin 2 yüzlülüğü yüzünden allandı pullandı pkk yı muhaliflerin üzerine saldı 2.cephe açtı dağıldılar oyun içinde oyunlar var malesef
    Cevapla
  • Eymen 4 yıl önce Şikayet Et
    AB, ABD gibi ülkeler bire yüz menfaatleri olmadıkça yardım etmezler. Buradaki savaş ise onların pazar yerleri. Tabiki bitmesini istemezler. Bitmesin diye de satranç oynarlar. Ama Allah Büyük. Zülüm devam etmez. Masumların ahh ları bulut olur, indirir rahmeti inşaallah.
    Cevapla
  • Mizah 4 yıl önce Şikayet Et
    Ya ABD önce DAEŞ diye bir şey çıkarttı , Musuidaki silahları hediye etti. DAEŞ rejimle savaşmadı , muhalifleri vurdu ve PKK'ya alan açtı. Sonunda Muhaliflerin aldığı topraklar PKK eline geçti. Oyun içinde oyun.
    Cevapla
  • Muttaki 4 yıl önce Şikayet Et
    Rejimin ne kadar çok kayıp veridiği rejim kendisinin umrunda değil. Çünkü çoğunluğu paralı asker; afganlı, lübnanlı, ıraklı, iranlı şii milis güçler. Üstelik bu kayıplar rejimi yavaşlatmadı bile. Şu anda İdlib'e sadece 5 km mesafedeler. Amaçları şubat sonuna kadar tanıdığımız süre dolmadan bitirici darbeyi indirip merkezi almak, ya da en kötü ihtimalle şehir merkezini tamamen ablukaya alıp öyle pazarlık masasına oturmak. Eğer Türkiye 2-3 gün içerisinde harekete geçmezse, İdlib için artık çok geç olacak.
    Cevapla
  • Demir Ersoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunca kayıba rağmen rejim ilerlemeye devam ediyor demek ki daha fazla kayıp verdirmeli yoksa İdlip düşecek
    Cevapla
  • Mehmet Akif'e 4 yıl önce Şikayet Et
    Katliamlar ve göçe zorlamalar Suriye'nin bütünlüğü için yapılmıyor. SION ülkesinin kurulması için yapılıyor. Yani biz Suriye ile ilgilenmesek de onlar gelip Hatay'ı isteyecekler işte o zaman direnmek için meşru bir durumun olacak. Bu durumda SORU şu: Biz meşru savunma savaşımızı Hatay'da mı yapalım yoksa İdlib'demi?
    Cevapla
  • Ümmet Ruhu 4 yıl önce Şikayet Et
    Meşru olmayan zalim Esad kendinin olmayan toprakları alma ve tüm sünnileri katletme peşinde. Komşusu açken tok yatmak meşru değilse komşusu ölürken yetimler kahrolurken seyretmek hiç meşru değil. Bugün bu zulme sessiz kalırsak yarın sıra bize gelecek şüpheniz olmasın. Rusya da Allahtan büyük değil haşa. Esad için Türkiyeyi tamamen kaybedecek kadar da aptal değil.
    Cevapla
  • Mehmet Akif 4 yıl önce Şikayet Et
    Esad kararlı topraklarını geri alma konusunda, Rusya varken biz neye göre direniriz bilmiyorum. Meşru bir durum olsa vatan millet Sakarya ama adamların toprağında nasıl olacak. ABD de birbirimizi yiyelim diye bekliyor
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR