Rum liderden skandal Türkiye açıklaması

Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) "Hayalet Şehir" olarak da bilinen ve 46 yıldır kapalı olan Maraş'ın açılmasına yönelik adımı Rumların tepkisini çekmeye devam ediyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.02.2020 14:06 GÜNCELLEME 17.02.2020 14:39 DÜNYA
Rum liderden skandal Türkiye açıklaması
Rum liderden skandal Türkiye açıklaması

Konuyla ilgili açıklama yapan Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis, Kapalı Maraş ile ilgili atılan adımları, "Türkiye'nin meydan okuma hareketi" olarak niteledi. Anastasiadis, Maraş'ın açılma sürecinde diplomatik adımlar atacaklarını belirterek, "Eli kolu bağlı kalmayacağız" dedi.

 

"Türklerin Kapalı Maraş'taki tahrik edici faaliyetleri kabul edilmez, edilmeyecek" diyen Anastasiadis, Güney Kıbrıs'ta düzenlenen bir etkinlikte konuştu. Rum lider, "Kıbrıs Cumhuriyeti'nin gerek karadaki gerek Akdeniz'deki egemenlik haklarının ihlali kabul edilemezdir. Eli kolu bağlı kalmayacağız. Yakın gelecekte olacakları belirleyecek olan diplomatik yol, uluslararası hukuk, Avrupa ilke ve değerleridir" diye konuştu.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 17 TÜMÜ
  • orhan şentürk 4 yıl önce Şikayet Et
    maraşı konuşurken güney kıbrısıda kaybedecek rumlar
    Cevapla
  • karaali 4 yıl önce Şikayet Et
    çatla sodom gomoreli patla bizans ve romalı. maraş inadına açılsın
    Cevapla
  • vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    yanlış yapıyoruz bir an önce açılmalı yoksa rumlar başımıza bela olacak
    Cevapla
  • Vatandaş 4 yıl önce Şikayet Et
    Burnumuzun dibindeki adaları kanun dışı silahlandırırken meydan okumuş olmuyorsunuz da biz bize ait olan bir yer için girişimde bulununca mı. Ersan okumuş oluyoruz; ayrıca siz meydan okumamıza değer ne bir devletsiniz ne de bir millet. Siz kıçı kırık kalleş bir topluluksunuz. O sekiz iti vermeden rahat uyutmayacağız ve er ya da geç içimizde kalan tohumlarınızla tekrar denize dökeceğiz sizi.. Analarınıza söyleyin akıllarını başlarına alsınlar o kadar...
    Cevapla
  • Tatar 4 yıl önce Şikayet Et
    Size herşey serbest Türklere mi yasak Yunan bozuntusu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR