Trump'tan İdlib açıklaması: Erdoğan ile birlikte hareket ediyoruz

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la gerçekleştirdiği telefon görüşmesinin detaylarını paylaştı. Trump, Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalıştıklarını dile getirdi.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2020 23:25 GÜNCELLEME 18.02.2020 23:33 DÜNYA
Trump'tan İdlib açıklaması: Erdoğan ile birlikte hareket ediyoruz
Trump'tan İdlib açıklaması: Erdoğan ile birlikte hareket ediyoruz

Los Angeles'a hareketinden önce Joint Base Andrews Havalimanı'nda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Trump, bir soru üzerine hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaptığı telefon görüşmesini değerlendirdi.

 

 

''GÜÇLÜ VE SERT LİDER''

Trump, "güçlü ve sert" bir lider olarak nitelendirdiği Erdoğan ile iyi ilişkisi olduğunu belirtti. İdlib konusunda ABD ile Türkiye'nin yakın çalıştığını dile getiren Trump, "Erdoğan ile İdlib konusunda birlikte çalışıyoruz." dedi.

TRUMP'TAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Hafta sonu Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ABD Başkanı Trump arasındaki telefon görüşmesine ilişkin Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada, "Trump, Erdoğan'a Türkiye'nin insani bir felaketi önlemek için gösterdiği çabalardan ötürü teşekkür etti." ifadesine yer verilmişti.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 32 TÜMÜ
  • A.A.A 4 yıl önce Şikayet Et
    Amerikaya şunu söylemek lazım. Esedi Rusyayı ve İranı Suriyeden beraber kovalım Petrolü yarı yarıya bölüşelim. Suriye Halkıda Vatanına geri dönsün yeni bir Yönetim kursun, gelecek yeni yönetim Petrolün bu şekilde 25 yıl Paylaşılmasına onay versin.. bakın görün ABD nin PKK/YPG yi nasıl unutuyor.
    Cevapla
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Deyrizor'da en ufak bir hareketlilik olsa uçakları kaldırıp vuruyorsun niye;petrol ve petrol kuyuları var,ama insani bir felaket olunca laf demagojisi yapıyorsun insanlık bunu da unutmayacak!
    Cevapla
  • Erdall 4 yıl önce Şikayet Et
    Petrol HIRSIZI TRUMP... KAN EMİCİ ABD..
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Şu an TSK ileri yığınaklanma ile harekat üssünü tesis etmiştir. Bölgede caydırıcılık adına çok önemli bir faaliyet sürdürmektedir. Bu caydırıcılığın hareket tarzı operasyoneldir, zorlayıcıdır ve sonuç alıcıdır. Öne çıkan esneklik, dinamiklik, emniyet, teksif ve taarruz harp prensipleriyle sahada önemli bir ders vermektedir. Korkusuzca temeli insani olan bir harekatı sürdürmekte ve bu yönüyle harp tarihine bir sayfa eklemektedir. Şunu da işaret etmeden geçemeyeceğim, Türk askeri yerel haktan çok büyük bir destek ve sempati almaktadır. Halk Esad’ı değil Türkiye’yi istemektedir.
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 4 yıl önce Şikayet Et
    Barış Pınarı Harekâtında TSK bir cerrah titizliğinde kuvvet kullanmıştı. Burada aynı titizlik devam ediyor, ama bir fark var, sahaya aktardığı güç Suriye Harekât Alanı icaplarına göre düzenlenmiştir ve emir beklemektedir. Halen sahada olmayan asıl stratejik güçler ise emirle harekât alanında sürpriz darbeleri gerçekleştirecektir. Bu noktada Rus ve İran birlikleri gözetilecektir. Suriye Milli Ordusu ise aynı titizlikle ve işbirliğiyle hazır beklemektedir. Yapılan ve yapılacak harekat hem teröre hem de düzenli bir harekata yöneliktir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR