ABD'den Esed'e çok sert tepki: Utanmazlık

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ortagus, Twitter hesabından Suriye'ye ilişkin bir değerlendirme yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 21.02.2020 04:31 GÜNCELLEME 21.02.2020 04:31 DÜNYA
ABD'den Esed'e çok sert tepki: Utanmazlık
ABD'den Esed'e çok sert tepki: Utanmazlık

Kısa süre önce Halep Havalimanı'nı yeniden uçuşlara açtığını açıklayan Esed rejimine tepki gösteren Ortagus, "Gece gündüz İdlib halkının üzerine varil bombalarını yağdıran Esed, utanmaz bir şekilde Şam'dan 'Halep Katliam Havalimanı'na' kanlı uçuşlara yeniden başladığını duyuruyor. Bu, Suriye halkının hayal ettiği şey değil, onlar ölüm ve yıkımın kabusu içinde yaşıyorlar." ifadelerini kullandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Morgan Ortagus

 

 

2013’te Suriyeli muhaliflerin Halep’i ele geçirmesinin ardından kapatılan havalimanı, Esed rejiminin 2017’de kenti yeniden ele geçirmesinin ardından deneme uçuşlarına açılmıştı.

Esed rejimi, ülkenin en büyük ikinci kenti olan Halep'te Rusya ve İran'ın desteklediği saldırılarda on binlerce kişinin ölümüne neden olmuştu.

 

 

Esed rejimi güçleri, Aralık 2016'dan bu yana Halep kent merkezinin tamamını kontrol ediyor.

YORUMLAR 23 TÜMÜ
  • Greenpeace 4 yıl önce Şikayet Et
    Bir tek Türkiye Allah'ın huzuruna sicili temiz şekilde çıkacak hepiniz suçlusunuz.Ülkemin en başında Suriye konusunda tartışılacak adımları yanlış yada doğru o zamanın Fetö terör yapılanmaları ile istediğimiz gibi olmaması,zamanın başbakanı Davutoğlu'nun olaylara tam hakim olamayışı,iyi okuyamaması bazı yanlışlarımıza neden oldu ancak bugün gelinen noktada dünyada Araplarda dahil Suriye halklarını koruyan tek ülke çıkarsız bir şekilde Türkiye olmuştur ve Allah'a hesabını çok çok rahat verecektir çünkü sivil yaşamları korumak adına kendisini ateşe atmıştır.Rabbim muzaffer eylesin ülkemizi Rus kâfirine ve Esed zalimine karşı.
    Cevapla
  • As. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu utanmazlık siz ABD'ye ait nice günahsız Suryeli vatandaş ESAD tarafından bombalanırken neredeydiniz ikiyüzlü şeytanlar ben bu Mübarek cuma günü için Allaha dua edeceğim İnşallah Siz Amerika'lı Siyasetçilerin akıbeti Suriye'den beter olur inşallah.
    Cevapla
  • hemmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizin ondan ne farkıniz var. Her ikiniz de katil ve eşkiyasinız.
    Cevapla
  • Hakan 4 yıl önce Şikayet Et
    akıllarınca rusyayla türkiyenın bagları kopartma derdindeler, sonrası s400 leri çalıştırma gönder geri
    Cevapla
  • sussam olmaz 4 yıl önce Şikayet Et
    Esed'in zalimliği ortada ama orta doğuya kan ve göz yaşını getiren sizden başkası değil... Petrolünü sömürmek için darma dağın ettiğiniz bu ülkelere Esed gibileri başkan diye atayan siz değil misiniz?..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR