BM Temsilcisi canlı yayında BM'yi eleştirdi, Türkiye'ye sahip çıktı

Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Temsilcisi David Swanson, katıldığı televizyon programında önemli açıklamalarda bulundu. "Güvenlik konseyinin eylemsizliği karşısında oldukça hayal kırıklığına uğramış haldeyiz" diyen Swanson, Türkiye'nin mülteci konusunda insani kriz çıkmaması için gösterdiği çabaları övdü.

ABONE OL
GİRİŞ 22.02.2020 18:40 GÜNCELLEME 22.02.2020 18:42 DÜNYA
BM Temsilcisi canlı yayında BM'yi eleştirdi, Türkiye'ye sahip çıktı
BM Temsilcisi canlı yayında BM'yi eleştirdi, Türkiye'ye sahip çıktı

Suriye'de Esad rejiminin İdlib’e yönelik saldırıları devam ederken Türkiye ise bölgedeki krizi çözmek için adımlar atmayı sürdürüyor. Birleşmiş Milletler (BM) İnsani Yardım Koordinasyon Temsilcisi David Swanson bölgede yaşanan son durumu A Haber Özel Röportajı ile değerlendirdi. Swanson, yardımların yalnızca Türkiye üzerinden iletebildiğini ve bu noktadaki en cömert ülkenin Türkiye olduğunu belirtti.

 

"TÜRKİYE BÖLGEDEKİ EN CÖMERT ÜLKEDİR"

 

David Swanson, "1 Aralık’tan bu yana 900 binden fazla insan yerinden edildi. Bunların %81'i kadın ve çocuklardan oluşuyor. Bu zaten kötü olan insani durumu daha da şiddetlendiriyor. Şu anda BM, büyük bir insani operasyon yürütüyor. Geçen ayın sonunda kapsamlı bir insani yardım planı yayınladık ve bağışçılardan 360 milyon dolardan fazla yardım talep ettik" şeklinde konuştu.

"BMGK'NIN EYLEMSİZLİĞİ KARŞISINDA HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIK"

Türkiye'nin üstlendiği rol noktasında Swanson, "Türkiye, 3.5 milyon Suriyeli mülteci için cömert bir ev sahibi olduğunu kanıtladı. Şu anda uluslararası olarak ortak bir sorumluluk alınmasına ihtiyacımız var. Çünkü hiçbir ülke Türkiye gibi bu yükü tek başına üstlenmemelidir. Şu anda güvenlik konseyinin eylemsizliği karşısında oldukça hayal kırıklığına uğramış haldeyiz. İdlib'de bu krizden etkilenen yüz binlerce sivil için hızlı ve kolay bir ateşkesin sağlanmasını umuyoruz. Gördüğümüz şey, bizi bekleyen çok ciddi zorluklar olduğudur. Bu  şuan gördüğümüz en büyük insani krizdir ve uluslararası toplumun hemen harekete geçmesi zorunludur" dedi.

YORUMLAR 22 TÜMÜ
  • millet 4 yıl önce Şikayet Et
    Boş bir BM. Boş cılız sözler. 360 milyon dolar ne ki?
    Cevapla
  • EbuSaid 4 yıl önce Şikayet Et
    Böylesine azim bir hayri başkasına bırakamayiz. Bırakmayız. Bu yardım isi evvela bizim hakkımız. Herseyimizi gasp eden gavurlar hayrimizi gasp edemez.
    Cevapla
  • öz 4 yıl önce Şikayet Et
    idlipten gelenleri doğruca ab ye yolcu edelim. onlar düşünsün çözümü!
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    türkiyeye sözde arka cıkıyorlar
    Cevapla
  • nmet 4 yıl önce Şikayet Et
    ulen dişarda ki insan bile bizin niyetimizi anladi lakin içimizdeki hainle anlamadı giti...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR