İdlib şehitleri için Türkiye'ye taziyede bulundular

Malezyalı sivil toplum kuruluşları, Suriye'nin İdlib kentinde rejim güçlerinin saldırısı sonucu şehit olan Türk askerlerine rahmet dileyerek, Türk hükümetine taziye dileğinde bulundu.

ABONE OL
GİRİŞ 01.03.2020 06:10 GÜNCELLEME 01.03.2020 09:56 DÜNYA
İdlib şehitleri için Türkiye'ye taziyede bulundular
İdlib şehitleri için Türkiye'ye taziyede bulundular

Malezya Müslüman Gençlik Hareketi (ABIM) Genel Başkanı Muhammed Faysal Abdul Aziz, açıklamasında, Beşar Esed güçlerinin Suriye'de gerçekleştirdiği insanlık dışı saldırıları kınadığını belirterek, "ABIM ve bütün Malezyalılar, Türk hükümetinin kendi ülkelerindeki Suriyeli mültecilere güvenlik ve koruma sağlama yönünde kararlılığını takdirle karşılamaktadır" dedi.

 

Hava saldırısında şehit olan Türk askerlerine Allah'tan rahmet dileyen Abdul Aziz, "ABIM olarak Türk hükümetinin Suriyeli mültecilere yardım etme ve Suriye'deki iç çatışmalara son verme hususunda kararlılığını sürdüreceğini ümit etmektedir" ifadesini kullandı.

Malezya'da Suriyelilere yardım faaliyetlerinde bulunan Syria Care kuruluşu da İdlib'deki rejim saldırılarını kınayan bir açıklama yaptı.

 

Açıklamada, "Syria Care, Malezya halkı adına İdlib'de yaşanan trajediden ötürü üzüntüsünü dile getirmektedir. Hayatını kaybedenlerin şehitlik mertebesine ulaşması için Allah'a dua ediyoruz" denildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 4
  • YAŞASIN TÜRK 4 yıl önce Şikayet Et
    İçimizdeki hainler, gavur maşaları bunlar kadar olamıyor.Dünyanın bir ucundan mehmetçiğimize sahip çıkıyor baş sağlığı diliyorlar.Helal olsun.Bu millet var oldukça mehmetlerimiz bitmez.Bir ölür bin doğarız.
    Cevapla
  • misafir 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razı olsun Türkiye'nin dostu olduğunu bilmesi ne güzel
    Cevapla
  • Mitat 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeslik boyle gunde belli olur
    Cevapla
  • mustafa 4 yıl önce Şikayet Et
    Allah razi olsun
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR