Maduro'nun kanalından Suriye yalanı! Türkiye'ye karşı çirkin ifadeler

Venezuela'da Dvelet Başkanı Nicolas Maduro'ya yakın teleSUR kanalı, daha önce arıza sebebiyle acil iniş yapan Türk İHA'sının görüntülerini kullanarak "Türk rejiminin bir insansız hava aracı, İdlib'de Suriye Ordusu tarafından düşürüldü" diye yalan haber yaptı. Yalan haberden daha çok, haberde kullanılan dil Türk kullanıcılar rahatsız etti. Tepkilerin artması sonrası kanal, paylaşımı ve haberi silmek zorunda kaldı.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2020 09:52 GÜNCELLEME 03.03.2020 10:23 DÜNYA
Maduro'nun kanalından Suriye yalanı! Türkiye'ye karşı çirkin ifadeler
Maduro'nun kanalından Suriye yalanı! Türkiye'ye karşı çirkin ifadeler

Venezuela'da halkın oylarıyla seçilmiş devlet başkanı Nicolas Maduro'ya yakınlığıyla bilinen televizyon kanalı teleSUR, Suriye'de artan gerilim ile ilgili yaptığı haberle büyük tepki çekti.

 

YALAN HABER YAPTILAR

İdlib'de daha önce arıza sebebiyle acil iniş yapmak zorunda kalan bir Türk İHA'sının görüntülerini yeniymiş gibi kullanan kanal, İHA'nın rejim tarafından düşürüldüğünü iddia ederek yalan bir habere imza attı.

 

HABER DİLİ BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ

Haberi sunarken kullanılan dil ise, yalan haberden daha çok ön plana çıktı. Türkiye'deki yönetimi "rejim" olarak dünya kamuoyuna sunan kanal, Esed güçlerinden ise "Suriye Ordusu" diye bahsetti.

HABERİ SİLMEK ZORUNDA KALDILAR

Skandal paylaşımın hızla yayılmasının ardından Türk kullanıcılar, haberin altına çok sayıda yorum yaptı. Kullanıcılar, Maduro darbeciler tarafından yıkılmaya çalışırken Türkiye'nin verdiği destekleri hatırlattı. Tepkilerin artmasının ardından kanal, haberi silip Twitter'dan da kaldırdı.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 35 TÜMÜ
  • ismail 4 yıl önce Şikayet Et
    maduro yu biz destekledik fakat maddi yönden rusya daha çok destekledi. amerikaya karşı kolladı. oda doğal olarak onu koruyana yaranmak istemiştir belkide. ama maduronun tavırlarına baktığımızda çok samimi görünüyordu. tabi bu bilinmez herşey çıkar üzerine kurulu
    Cevapla
  • Hira 4 yıl önce Şikayet Et
    Haça tapanları dost mu sandınız ey müslümanlar
    Cevapla
  • cobra 4 yıl önce Şikayet Et
    sudi arabistan bea mısır bunlar müslüman neden dost degil
    Cevapla
  • bir vatandas. 4 yıl önce Şikayet Et
    Bi köfteye en cok Türkiye destek cikti.besle maduriyi oysun gözünü.
    Cevapla
  • mevlüt 4 yıl önce Şikayet Et
    Hakkaten Reis, kimseye DOSTUM diye hitab etme, sana mı yaramıyor, yoksa etrafın kat kat hainlerle mi kuşatılmış bizde anlayamadık. Ama sana dost olarak MEVLA (C.C) yeter !
    Cevapla
  • Osmanlı1453 4 yıl önce Şikayet Et
    La baba Peygamber efendimiz Kâfirlerin dost olmayacağını iyi görünse bile mutlaka ihanet edeceğine dair hadisi.var iken sizin neyin kafasını yaşıyorsunuz ?
    Cevapla
  • Serkan 4 yıl önce Şikayet Et
    Tayyip amca kime dostum dese arkadan vuruyor. Dost olarak mevlam yeter...
    Cevapla
  • muhiddin TAŞPINAR 4 yıl önce Şikayet Et
    taktiksel lutfen strateji okuyun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR