Rakam 117 bini aştı, Yunan tutuştu! Trump'la görüştüler

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis ile yaptığı telefon görüşmesinde Yunanistan'ı sınırındaki mülteci akınına karşı yerel ortaklar ile çalışmaya teşvik ettiği bildirildi.

ABONE OL
GİRİŞ 03.03.2020 06:33 GÜNCELLEME 03.03.2020 07:23 DÜNYA
Rakam 117 bini aştı, Yunan tutuştu! Trump'la görüştüler
Rakam 117 bini aştı, Yunan tutuştu! Trump'la görüştüler

Beyaz Saray'dan yapılan yazılı açıklamaya göre Trump ve Miçotakis telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

 

 

Açıklamada, "Görüşmede, Başkan Trump Yunanistan'ın sınırlarında güvenlik sağlama çabalarını desteklediğini belirtti. Ayrıca Trump, Avrupa'ya büyük göçmen hareketliliği konusunda Yunanistan'ı yerel ortaklar ile çalışmaya teşvik etti." ifadelerine yer verildi. 

TÜRKİYE'DEN AYRILAN GÖÇMEN SAYISININ 117 BİNİ GEÇTİĞİ DUYURULDU

 

 

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, dün saat 13.50 itibarıyla Edirne üzerinden Türkiye'den ayrılan göçmen sayısının 117 bin 677 olduğunu duyurmuştu.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun da Türkiye'de bulunan Suriyelilere "geçici koruma" uygulamaya devam edildiğini belirterek, "Suriyeli kardeşlerimizden ülkeyi terk etmeleri istenmedi. Kalmak isterlerse kalabilirler, gitmek isterlerse de gidebilirler. Sadece mültecilerin Türkiye'den ayrılmasını engellememe yönünde bir politika değişikliğine gittik." açıklamasında bulunmuştu. 

YORUMLAR 18 TÜMÜ
  • Şakir 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha dur bakalım miço siz Türkiyeye yardım edinde esedin kankası hafter kazanmasın 1 milyonda libyadan gelecek ona göre akıllı olun
    Cevapla
  • Hüseyin ULUÇAY 4 yıl önce Şikayet Et
    Filler dövüşür,karıncalar ezilir...
    Cevapla
  • xyz 4 yıl önce Şikayet Et
    bu kadar mülteci durumunda trampı arıyorsa acizliğin dibe vurduğu durumdur. şu yunan da kafa yok ya
    Cevapla
  • Buraya kadar.. 4 yıl önce Şikayet Et
    Daha iyi günleriniz arkası fazlasıyla gelecek ya uçakla veya gemiyle yada otobüslerle gelecekler yol ye yemek masraflarıda bizden.
    Cevapla
  • petrolcu 4 yıl önce Şikayet Et
    hey askeri etekli palikarya... uzaktan bakarak çok laf ediyordun. senin gazetecin bile bizim milyonlara hizmetimizi gördüğünde, ülkem adına utandım dedi. şimdi onları kucaklayabiliyormusun, konteyner kentlerde barındırabiliyormusun, çocuk parkları, eğitim ve sağlık hizmeti verebiliyormusun, günde üç öğün yedirebiliyormusun... yoksa coplayıp hastanelik edip BARBARlığınımı gösteriyorsun. sende ve hatta avrupada medeniyeti arıyoruz. haydi kucaklayın... korkarım o masum yavruların bir kısmı organ mafyasının eline düşsün diye hiç umursamazsınız. tek teselliğimiz birgün kıyamet kopacak, asıl adalet tecelli edecektir...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR