Darbeci Hafter yakaladı, Mısır idam etti

Mısır ordusu, Libya'da Halife Hafter'e bağlı güçlerce yakalanarak Mayıs 2019'da Kahire yönetimine teslim edilen eski ordu mensubu Hişam Aşmavi hakkında verilen idam cezasının infaz edildiğini duyurdu.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2020 15:39 GÜNCELLEME 04.03.2020 15:39 DÜNYA
Darbeci Hafter yakaladı, Mısır idam etti
Darbeci Hafter yakaladı, Mısır idam etti

Ordu Sözcüsü Tamir er-Rifai, Facebook hesabından yaptığı yazılı açıklamada, Kahire Ceza Mahkemesi'nin önceki gün kamuoyunda "Ensar Beyt-i Makdis" olarak bilinen davada Aşmavi hakkında verdiği idam kararının bu sabah infaz edildiğini belirtti.

 

Sözcü Rifai, konuya ilişkin daha fazla bilgi vermedi.

Kahire Ceza Mahkemesi, 2 Mart'ta görülen ve kamuoyunda "Ensar Beyt-i Makdis" olarak bilinen davada aralarında eski ordu mensubu subay Aşmavi'nin de yer aldığı 37 kişi hakkında idam kararı vermişti.

 

Mahkeme heyeti sanıklara 54 ayrı suçlama yöneltilmişti. Suçlamalar arasında, "Temmuz 2014'te ülkenin batısındaki bir askeri kontrol noktasına saldırarak, burada aralarında subayların da yer aldığı 28 askeri öldürmek, Kahire'deki İtalyan Konsolosluğu'na bombalı saldırı, ulusal güvenlik binasına saldırı, üst düzey bir yargı yetkilisine suikast girişimi" yer almıştı.

Aşmavi'ye ayrıca "terör örgütü kurarak buna liderlik etmek, Hamas ile istihbarat paylaşmak, kamu binalarına zarar vermek, kasten ve planlayarak cinayet işlemek" suçlamaları da isnat edilmişti.

İdam hükmü verilmeden önce mahkeme heyetinin müftüye danıştığı, söz konusu kararın nihai olduğu ve temyiz edilemeyeceği vurgulanmıştı.

LİBYA'DA HAFTER'E BAĞLI GÜÇLER YAKALAMIŞTI

Libya'da Ekim 2018'de ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'e bağlı güçler tarafından Derne kentinde yakalandığı duyurulan terör zanlısı Mısırlı eski subay Hişam Aşmavi, Mayıs 2019'da Mısır'a teslim edilmişti.

Mısır'da özellikle Sina Yarımadası'nda faaliyet gösteren Ensar Beyt-i Makdis isimli silahlı örgüt, Kasım 2014'te DEAŞ'a bağlılığını açıklamıştı.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • hidocan almanya 4 yıl önce Şikayet Et
    ah misir hep firavunlarla imtahan oldun ve firavunlara diyar oldun...
    Cevapla
  • Ahmed 4 yıl önce Şikayet Et
    sisi acaba hangi yahudi aileye mensub.
    Cevapla
  • Ankaralı 4 yıl önce Şikayet Et
    Ahmed Sisinin annesi yahudi kökenli, babası baltacı grubundan diye okudum geçen senelerde.
    Cevapla
  • gerçek 4 yıl önce Şikayet Et
    2.ci Ramses in torunları Allah tez zamanda cezanızı verir inşallah
    Cevapla
  • dava 4 yıl önce Şikayet Et
    bu adamlar bu zamanın tam FİRAVUNLARI...
    Cevapla
  • Adle 4 yıl önce Şikayet Et
    Sizde aynisi olaçaksiniz Ìnşallah. Kimin adamlari ABD ìnğiliz oyunu
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR