Rus TV'sine konuştu! TSK karşısında dağılan Esad çark etti! Bomba Türkiye açıklaması

Tüm uyarılara karşın Türk askerlerine saldırmaya devam eden ve Türkiye'nin sabrını taşıran Şam yönetimi, geri adım atmak zorunda kaldı. Rus televizyonu Russia 24'e özel röportaj veren Beşşar Esad, Türkiye'ye karşı düşmanca bir şey yapmadığını söyleyerek, iki ülke arasındaki tarihsel ve kültürel bağlara vurgu yaptı.

ABONE OL
GİRİŞ 04.03.2020 17:55 GÜNCELLEME 05.03.2020 10:27 DÜNYA
Rus TV'sine konuştu! TSK karşısında dağılan Esad çark etti! Bomba Türkiye açıklaması
Rus TV'sine konuştu! TSK karşısında dağılan Esad çark etti! Bomba Türkiye açıklaması

Şubat 2020'nin başlarında Esed rejimi iki kere topçu atışlarıyla Türk askerine saldırmış ve toplam 13 Mehmetçiğimiz şehit düşmüştü. Türkiye, Rusya üzerinden defalarca Esed'i uyarmıştı. Ancak saldırganlığına devam eden rejim güçleri, İdlib kentinde 34 Türk askerini hava saldırısında şehit etti. Bölgede tansiyon yükselirken, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) askerlerin kanını yerde bırakmayarak, rejime karşı Bahar Kalkanı Harekatını başlattı.

 

REJİM PERİŞAN OLMUŞ DURUMDA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) bugün yaptığı açıklamada, rejime ait, 3 uçak, 8 helikopter, 3 İHA, 151 tank, 47 top/obüs, 52 ÇNRA, 8 hava savunma füze sisteminin imha edildiğini açıkladı. MSB, şehitlerin kanlarının yerde kalmadığını belirterek, 3 bin 138 rejim askerinin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

 

Esed'in verdiği röportajdan bir kare...

TÜRK ORDUSU KARŞISINDA DAĞILAN OLAN ESAD GERİ ADIM ATTI

Türkiye'nin uyarılarını dinlemeyen ve saldırılarına devam Esed, Rus kanalı Russia 24'e mülakat verdi. Türk askerine saldırması sonrası TSK'nın verdiği cevapla adeta şoke olan Esed, verdiği röportajda geri adım atmak zorunda kaldı. Şam'ın Türkiye'ye saldırmadığını ve her iki ülkenin de çıkarları olduğunu vurgulayarak, Türkiye ile "kavganın" mantıksız olduğunu söyledi. Sözlerine "Türkiye'ye karşı düşmanca hiçbir şey yapmadık" diye devam eden Esad, "Büyük ya da küçük... Suriye, Türkiye'ye hangi düşmanca eylemleri gerçekleştirdi? Öyle bir şey yok. Suriye ile Türkiye arasında evlilikler yapılıyor. Aileler kuruluyor. Türkiye ile hayati ortak çok çıkarlarımız var. Kültürlerimiz arasında tarihi bir bağ var. Ülkelerimiz arasında ciddi anlaşmazlıkların olması mantıksız" ifadelerini kullandı.

Röportajın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkent Moskova'daki görüşmesi öncesi gelmesi dikkat çekti.

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 228 TÜMÜ
  • Murat ELAZIĞLI 4 yıl önce Şikayet Et
    LA GALIBE ILLALLAH TÜRK ORDUSU ILE DALGA GEÇENLERIN SONU HEP HUSRAN OLACAKTIr
    Cevapla
  • Murad Muxtarov 4 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar elə bilirlər hər istədiklərini edəcəklər ama cavab verən olmayacaq. Türkiyə elə bir cavab verir ki indi çıxış yollarına əl atırlar. Ataların dediyi kimi sonraki peşmançılıq fayda verməz... AZƏRBAYCANDAN HER BİRİNİZE SALAM OLSUN
    Cevapla
  • Karagülle 4 yıl önce Şikayet Et
    Sözle uslan mayanın hakkı kötektir Esed cezasını çekecek teslim olacak başka çıkar yolu yok
    Cevapla
  • karahanlı 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu ne oldugu belli olmayan insana benziyen mahluk kendi halkına zalimlik yapmişken bizim için kültürel baglardan bahsediyor söyledikleri müslüman olupolmadıgı kadar süpheli allaha nekadar iman etmişsem bununda okadar zalim ve kafir olduguna okadar inanıyorum sen cehennemin en büyük odunlarından birisin.
    Cevapla
  • Hasan Ulusoy 4 yıl önce Şikayet Et
    Beşşar esad müslüman olduğunu inanmıyorum. Çünkü imani olan müslüman halkının üzerine bombaları bırakmaz tam kâfir çünkü cehennem odunu bir zalimdir .
    Cevapla
  • Okur32 4 yıl önce Şikayet Et
    Halkınla barışık, seni kardeşi gibi bağrına basan bir Recep Tayyip Erdoğan varken, sen gittin eski Mecusi bozuklari ve eski kominist kalıntılarının gazına gelip , baban katil ESET' in yolundan giderek milyonlarca insanını yerinden yurdundan edip, en az bir milyon halkını da da katletmeyi tercih ettin. Bununla da kalmayıp seninle hiç sınır komşusu olmadığı halde Suriye yi Şia bozuntulari ile Moskof ayisï na ülkeyi iişgal ettirdin.910 km uzunluğunda gerçek komsunla ömür boyu sürecek bir düşmanlık baslattin. Daha ne olsun. Saymakla bitmez.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR