Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası ABD'den kritik Türkiye açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib'te Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğunu ve destek konusunda tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 05.03.2020 18:20 GÜNCELLEME 07.03.2020 09:06 DÜNYA
Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası ABD'den kritik Türkiye açıklaması!
Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası ABD'den kritik Türkiye açıklaması!

Son dakika haberi...ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İdlib'deki duruma dair Türkiye’nin kendini savunma hakkı olduğunu ve destek konusunda tüm seçenekleri değerlendirdiklerini söyledi.

 

 

Bakanlık binasında düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pompeo, İdlib'de yaşanan gelişmelere dair değerlendirmelerde bulundu. 

Son dakika haberi: Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası ABD'den kritik Türkiye açıklaması!

 

 

RUSYA VE ESED'E ÇAĞRI

Pompeo, Rusya, Esed rejimi ve İran'ın, düzenlediği saldırılarla İdlib'deki yüz binlerce sivile zarar verdiğine vurgu yaparak, Rusya'ya 2018'de Türkiye ile varılan Soçi Anlaşması'na geri dönmesi ve ateşkesi sağlaması çağrısında bulundu. 

Öte yandan ABD'nin Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Kelly Craft ve ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'nin Türkiye'de konuya ilişkin görüşmeler yaptığını hatırlatan Pompeo, "Büyükelçi Craft ve Büyükelçi Jeffrey, şu an İdlib'deki insani krizi azaltmak adına Amerikan ve Avrupa kaynaklarını nasıl bir araya getirebileceklerini görmek için çalışıyorlar." ifadelerini kullandı. 

"TÜM TALEPLERİ DEĞERLEDİRİYORUZ, TÜRKİYE'NİN KENDİNİ SAVUNMA HAKKI VAR"

Pompeo ayrıca Türkiye'nin ABD'den bazı taleplerde bulunduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Türk hükümeti bizden bazı taleplerde bulundu. Şu an tüm bu talepleri değerlendiriyoruz. Savunma Bakanlığı ekibi ile beraber bölgedeki şiddetin azaltılması ve bu büyük insani krizin durdurulmasının en iyi yolunu araştırıyoruz. Ayrıca NATO ortağımız Türkiye'nin, Esed rejimi, Ruslar ve İranlılar tarafından Suriye içinde oluşturulan riske karşı kendini savunma hakkına sahip olduğuna inanıyoruz."

YORUMLAR 56 TÜMÜ
  • Mehmet 4 yıl önce Şikayet Et
    Tavşan kaç tazi tut oyunu oynatıyor karanlık ABD. Ulan sen PKK ve uzantılarına yardım ediyorsun, bize karşı kullanıyorsun, FETÖ'yü bize karşı kullanıyorsun ve daha bilmediğimiz ne entrikalar çeviriyorsun, be he büyük şeytan...
    Cevapla
  • Hacivat 4 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye kafir irana ve suriyeye haddini bildirecek gücte nükleer silah yapar yaomaz rusyaya da avrupayada haddini bildirecek güce sahip olacaktir
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Halen nasıl yardımcı olacaklarını araştırma aşamasındalar acaba kaç yıl daha araştıracaklar demekki elden gelen öğün olmaz oda vaktinde bulunmaz
    Cevapla
  • Ali 4 yıl önce Şikayet Et
    Siz pkk ypg ye binlerce tır silah verdiğinizde türkiye nin savunma hakkı yokmuydu sizin böyle konuşmanız hiç hayra alamet değil bakalım altından ne çıkar amacınız türkiyeyle rusyanın arasını açıp sonra sırt çevirmek siz az türkiye düşmanı değilsiniz
    Cevapla
  • Kara 4 yıl önce Şikayet Et
    Hava savunması acilen üretilmeli
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR