Tehlikeli kente ayak bastı! Çin'den son dakika açıklaması! Koronavirüste işler tersine döndü

Dünya çapında coronavirüs vakaları 113 bini, can kaybı ise 4 bini aştı. Virüs nedeniyle 463 kişinin öldüğü İtalya'da acil durum ilan edildi, bir hastaneden korkunç görüntüler geldi. Fransa'da Kültür Bakanı Franck Riester salgına yakalandı. ABD genelinde vaka sayısı 500'ü geçerken, Çin Devlet Başkanı ilk kez virüsün çıktığı Wuhan'a ayak bastı. İran'da ilk kez bir şehir karantinaya alınırken, virüs KKTC'ye de sıçradı.

ABONE OL
GİRİŞ 10.03.2020 13:39 GÜNCELLEME 11.03.2020 09:08 DÜNYA
Tehlikeli kente ayak bastı! Çin'den son dakika açıklaması! Koronavirüste işler tersine döndü
Tehlikeli kente ayak bastı! Çin'den son dakika açıklaması! Koronavirüste işler tersine döndü

Çin'in Hubey eyaletine bağlı Wuhan kentinde ortaya çıkan ve hızla dünyaya yayılan yeni tip coronavirüs (Covid-19) nedeniyle can kaybı 4 bini aştı.

 

Dünya genelinde 4 bin 12 kişi hayatını kaybederken, vaka sayısı ise 113 bin 603'e çıktı.

ÇİN'DEN YENİ AÇIKLAMA

 

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu'ndan yapılan açıklamaya göre; ülkede son 24 saatte virüs sebebiyle sadece 17 kişi hayatını kaybetti. Ölü sayısı 3 bin 139'a çıkarken, vaka sayısı ise 4 bin 794'ünün durumu ciddi olmak üzere 80 bin 754'e yükseldi.

İŞLER TERSİNE DÖNDÜ

Çin'de virüs ilk çıktığında günde ortalama 100'e yakın insan hayatını kaybediyordu. Ancak son günlerde ülkede ölü sayısı giderek azalmaya başladı. Ancak Avrupa başta olmak üzere dünyada durum tam tersi... İtalya ve İran'da ölü ve vaka sayısı her geçen gün giderek daha da artıyor. Sadece İtalya'da son 24 saatte 97 kişi salgın sebebiyle can verdi.

İtalya'daki bir hastaneden korkunç görüntüler...

Kornavirüste gün içinde yaşanacak tüm son dakika gelişmelerini bu haberimizden takip edebilirsiniz;

- İtalya'da virüsün hızla yayılışının durdurulamaması ülkede endişeleri artırmaya devam ediyor. Salgın nedeniyle açık görüşleri iptal edilen mahkumlar birçok hapishanede isyan çıkardı, 7 kişi yaşamını yitirdi.

İtalya'daki bir hastaneden korkunç görüntüler...

- Lübnan'da koronavirüs salgını nedeniyle ilk ölüm gerçekleşti.

AP BAŞKANI KARANTİNAYA ALINDI

- Avrupa Parlamentosu (AP) Başkanı David Sassoli, koronavirüs sebebiyle  Belçika'nın başkenti Brüksel'deki evinde karantinaya alındığını duyurdu.

- Çin'de çöken koronavirüs sebebiyle karantina altında olan otel geçtiğimiz günlerde çökmüştü. Enkaz çalışmaları sonucunda ölü sayısının 18'e yükseldiği açıklandı.

VİRÜS KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİNE SIÇRADI

- Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya’dan ülkeye gelen 65 yaşındaki bir turiste koronavirüs (Kovid 19) tespit edildiğini açıkladı. Bakan Pilli, Alman turistle birlikte gelen 30 turistin de karantina altına alındığını açıkladı. İsmi açıklanmayan Alman turistin kaldığı otelin de karantina altına alınabileceği belirtiliyor.

- Avrupa Merkez Bankası'nda (ECB) ilk Kovid-19 vakası tespit edildi. ECB'den yapılan yazılı açıklamada, bir personelde Kovid-19 tespit edildiği, hastanın uygun olan tıbbi bakımı almaya başladığı belirtilerek, söz konusu kişiyle diğer 100 ECB çalışanının yakın mesafede çalıştığı, önlem olarak bu çalışanların da geçici olarak evden çalıştırılacağı bildirildi. 

- Rusya'nın başkenti Moskova'da 4 kişide daha virüs tespit edildiği belirtildi.

TEHLİKELİ BÖLGEYE İLK KEZ GİTTİ

- Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, virüsün ilk kez ortaya çıktığı Wuhan kentini ziyaret etti.

İTALYA'NIN TAMAMI KARANTİNA ALTINA ALINDI

- İtalya'da koronavirüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 97 kişi daha artarak 463'e yükseldi. İtalya Başbakanı Giuseppe Conte, coronavirüse karşı aldıkları önlemleri bütün ülke genelinde uygulayacaklarını ve ülkede serbest dolaşımı zorunlu haller dışında sınırlandırdıklarını belirterek, "Bütün ülkeyi kırmızı bölge ilan ediyoruz" dedi.

İRAN İLK KEZ BİR ŞEHRİ KARANTİNAYA ALDI

- İran'ın güneydoğusundaki Sistan-Beluçistan eyaletine bağlı Çabahar kenti yeni tip koronavirüse (Covid-19) karşı tedbir amacıyla karantinaya alındı. Ülkede yeni tip koronavirüs nedeniyle 54 kişinin daha hayatını kaybetmesiyle ölü sayısı 291'e, vaka sayısı 8 bin 42'ye yükseldi.

SUUDİ ARABİSTAN, TÜRKİYE DAHİL 5 ÜLKEYE SEYAHATLERİ DURDURDU

- Suudi Arabistan, yeni tip coronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında aralarında Türkiye'nin de olduğu 5 ülkeye seyahatleri çift yönlü şekilde durdurdu.

FRANSA'DA KÜLTÜR BAKANI VİRÜSE YAKALANDI

- Fransa'da Kültür Bakanı Franck Riester'in coronavirüse yakalandığı açıklandı. Kültür Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Riester'de virüs tespit edildiği ve sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Ülkede Covid-19 nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 25'e, vaka sayısı ise bin 412'ye yükseldi.

İSPANYA'DA CAN KAYBI 30'A YÜKSELDİ

- İtalya'nın ardından en çok can kaybının yaşandığı İspanya'da da koronavirüs teşhisi konulan hastalarda ölü sayısı 30'a çıkarken, mevcut vakaların bin 204 olduğu açıklandı.

İNGİLTERE'DE CAN KAYBI 5'E ÇIKTI

- İngiltere Halk Sağlığı Kurumu, ülkedeki vaka sayısının 41 artarak 319 olduğunu, ölü sayısının da 5'e çıktığını duyurdu. Öte yandan Birleşik Krallık'ın resmi havayolu şirketi British Airways, İtalya seferlerini iptal ettiğini duyurdu. Havayolu yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, İtalya hükümetinin duyurusu ve İngiltere hükümetinin resmi seyahat tavsiyesi ışığında, İtalya seferlerinin iptal edildiği belirtildi.

ALMANYA'DA 2 KİŞİ ÖLDÜ

- Almanya'da iki kişinin virüs nedeniyle yaşamını yitirdiği bildirildi. Alman Haber Ajansının (DPA) haberine göre; Kuzey-Ren Vestfalya Eyaletine bağlı Heinsberg bölgesinde ve Essen kentinde birer kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.

KANADA'DA İLK ÖLÜM

- Kanada'nın British Columbia eyaletinde yeni tip coronavirüs (Covid-19) ile enfekte olan bir kişinin öldüğü, bunun virüs nedeniyle ülkedeki ilk ölüm olduğu bildirildi.

ABD'DE VAKA SAYISI 500'Ü GEÇTİ

- ABD genelinde Covid-19'un görüldüğü 35 eyalette vaka sayısı 500'ü geçti, 21 kişi virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

PANAMA'DA İLK VAKA

- Orta Amerika ülkesi Panama’da, ülkeye İspanya'dan gelen bir kişide virüs tespit edildi.

BİRLEŞİK ARAP EMİRLİKLERİ'NDE VAKA SAYISI ARTTI

-Birleşik Arap Emirlikleri'nde 15 yeni korona virüsü vakasının tespit edilmesinin ardından toplam vaka sayısının 74’e yükseldiği açıklandı.

POLONYA'DA SALGIN ÖNLENEMİYOR

-Korona virüsün yayılma hızındaki artış Polonyalı yetkilileri de harekete geçirdi. Ülkede 18 kişide Korona virüs tespit edilirken, bu kişilerden 2’sinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Polonya hükümeti, ülke çapında önümüzdeki günlerde düzenlenecek tüm kitlesel etkinlikleri iptal ettiklerini duyurdu.

KAYNAK : Haber7, Ajanslar
YORUMLAR 29 TÜMÜ
  • Www 4 yıl önce Şikayet Et
    Kıyamet alametleri den dur toplu ölümler.. Hadis
    Cevapla
  • Yorum25 4 yıl önce Şikayet Et
    Herkes AHİRET için ne hazırladığının hesabını yapsın, bu virüs bir uyarı
    Cevapla
  • Walking Dead 4 yıl önce Şikayet Et
    Hastalığa yakalananları vuralım.
    Cevapla
  • Lüfer 4 yıl önce Şikayet Et
    Korona zaten vuruyor bedavaya
    Cevapla
  • sakaryalı 4 yıl önce Şikayet Et
    arapların yaptığı düşmanlık o başkada türkiye ciddi şekilde bu sene turist alıp almamayı düşünmesi lazım 1 sene hiç turist gelmezse ne olur maddi ve manevi açıdan virüs gelirse sonuçları neler olur inş... devlet büyüklerimiz hesaplarını yapıyorlardır
    Cevapla
  • Alican 4 yıl önce Şikayet Et
    Öncelikli tercih sağlık mı, para mı. Her ikisi de çok güzel de, birinden fedakarlık gerekebilir.
    Cevapla
  • Hasan 4 yıl önce Şikayet Et
    Bu kktc c.başkanı türkiyeye laf söyleyeceğine kendi 3000 km2 lik ülkesine sahip çıksın
    Cevapla
  • Levrok 4 yıl önce Şikayet Et
    ettigin lafa dikkat et, orasi onun devleti degil orasi bizim topraklarimiz. Statüko geregi oraya bir Baskan oturttuk, hepsi bukadar.
    Cevapla
  • Ak Hilal 4 yıl önce Şikayet Et
    Kardeşim siyasette eleştiriye açık olmak eleştiriyi dinlemek demokrasi ti güçlendirir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR