Azerbaycan'da iki kişiye daha koronavirüs teşhisi konuldu

Azerbaycan'da iki kişide koronavirüs tespit edilirken, Hindistan'da koronavirüs tespit edilen kişi sayısı 13 artarak 73'e yükseldi.

ABONE OL
GİRİŞ 12.03.2020 14:06 GÜNCELLEME 12.03.2020 14:06 DÜNYA
Azerbaycan'da iki kişiye daha koronavirüs teşhisi konuldu
Azerbaycan'da iki kişiye daha koronavirüs teşhisi konuldu

Koronavirüsle ilgili oluşturulan özel ekipten yapılan açıklamada, İtalya'dan gelen bir öğrenci ile İran'dan gelen yaşlı bir kadının koronavirüs teşhisiyle tedavi altına alındığı bildirildi. Daha önce 3 hastanın iyileşerek taburcu edildiği Azerbaycan'da, tedavisi devam eden hasta sayısı 12 oldu. Açıklamada, 1938 doğumlu bir hastanın durumunun ağır olduğu belirtildi.

 

Öte yandan Azerbaycan'ın Roma büyükelçiliği de ülkelerine dönmek isteyen vatandaşlarına kendilerine başvurmaları yönünde çağrı yaptı.

KAZAKİSTAN'DA TÜM ETKİNLİKLER YASAKLANDI

 

Kazakistan'da Başbakan Yardımcısı Yeralı Tuğjanov, düzenlediği basın toplantısında, koronavirüsün ülkeye girişini önleme çalışmaları çerçevesinde, 13 Mart'tan itibaren tüm kültürel, spor ve bilimsel etkinliklerin yasaklanması kararı alındığını belirtti. Tuğjanov, ilk ve orta öğrenim kurumlarının 21 Mart-2 Nisan olan tatillerini 16 Mart-5 Nisan tarihlerinde yapacaklarını, 16 Mart'tan itibaren üniversitelerin de uzaktan eğitime geçeceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Yeljan Birtanov da ülkede salgının önlenmesi için gerekli tedbirlerin alındığına işaret ederek, "Kazakistan'da koronavirüs vakası tespit edilmemiştir." dedi.  Diğer yandan Sanayi ve Altyapı Geliştirme Bakan Yardımcısı Kamaliyev, 16 Mart'tan itibaren Belarus, Avrupa Birliği ülkeleri, İngiltere ve koronavirüs vakasının tespit edildiği ülkelerle uçak seferlerinin azaltılacağını kaydetti.

HİNDİSTAN'DA VAKA SAYISI 73'E YÜKSELDİ

Hindistan Sağlık ve Aile Refahı Bakanlığından yapılan açıklamada, 56 Hint vatandaşı ve 17 yabancı uyruklu olmak üzere ülkede koronavirüs bulaşan kişi sayısının 13 artarak 73 olduğu bildirildi. 

Öte yandan Melbourne Kriket Kulübünün (MCC) internet sitesinden yapılan açıklamada, hafta sonu Avustralya'nın Victoria eyaletindeki Melbourne Kriket Stadyumu'nda Hindistan ile Avustralya arasında oynanan Kadınlar T20 Dünya Kupası Finali'nde, bir seyircide koronavirüs tespit edildiği belirtildi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR